Sporttörténelmi pillanat: Magyar freestyle síző a téli olimpián!

A Nemzetközi Síszövetségtől kvótát kapott a téli olimpiára a magyar színekben versenyző szabad stílusú síző, Elizabeth Swaney, aki félcső versenyszámban indul a dél-koreai Pjongcsangban. Ő az első magyar sportoló, aki freestyle síben kvalifikálta magát az olimpiai játékokra.

A Magyar Sí Szövetség  örömmel értesült és gratulál Elisabeth Swaney versenyzőjének, aki kitartó munkával és jó eredményekkel kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, és a mai napon nyilvánossá vált, hogy a kvóta újra allokáció során kvótát is kiharcolta – derült ki a hazai szervezet szerda esti tájékoztatásából.

Elisabeth édesanyja magyar, és bár ő az USA-ban él és ott folytatta a felkészülését, de már évek óta képviseli a magyar színeket a nemzetközi versenyeken.

Elisabeth a Fullsport SE versenyzője, az olimpiai kvalifikációs időszakban 13 alkalommal végzett a világkupa sorozatban a legjobb 30 versenyző között, legjobb eredményét, egy 13. helyet 2017. december 22-én Kínában, a Secret Gardenben megrendezett futamon érte el.

Ez egy sporttörténelmi pillanat, még soha nem sikerült freestyle sí sportágban magyar versenyzőnek kvalifikálnia magát az olimpiai játékokra. A Magyar Sí Szövetség így már biztosan három sportágban 6 versenyzővel képviseli hazánkat a 2018-as Téli Olimpiai Játékokon.