Strandröplabda – nemzetközi verseny startol Siófokon

Nem csak a Balaton kezdődik itt: Magyarországon először Siófok ad otthont a 2017. július 13—16. között megrendezésre kerülő nemzetközi strandröplabda versenyeknek.

A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakágának tájékoztatása szerint egyszerre két verseny házigazdája is Siófok július 13. és 16. között. Itt rendezik a CEV (The European Volleyball Confederation), azaz az európai szövetség, illetve a Magyar Röplabda Szövetség szervezésében a pénzdíjas szatellit versenyt, illetve a jövő évi ifjúsági olimpia selejtezőjét is. A megmérettetésben nyolc hazai párosnak drukkolhatunk, közülük 3-3 csapat a főtáblán, 1-1 pedig a selejtezőben indulhat a női, férfi csapatokban. Eredetileg 30 országból érkezett nevezés: a nőknél 53, a férfiaknál 72 páros, azaz összesen 125 duó jelentkezett, ebből 15 magyar. Közülük azonban összesen 24-24 kettős vehet részt a versenyen.

Terkep_Strandroplabda_vilagverseny_Siofok_2017_sportmenu

A helyszín a siófoki nagystrand MLSZ Beach Aréna épülete, a versenyre belépés ingyenes, csak a strandra kell belépőt váltani. A döntők 15-én, szombaton 20:00 órától, vasárnap 15:00 órától lesznek.

Jelentős elismerése ez a hazai szövetségnek, az eddigi munkánknak. Bár sokan a „fiatalos, szexi” jellege miatt is szeretik ezt az ágat, nagyon komoly eredményeket értek el sportolóink. Most, Siófokon újabb lehetőséget kaptunk a nemzetközi bemutatkozásra, a szatelites csapataink mellett az ifjúsági olimpia selejtezője is nagyon fontos állomás. Annak ellenére, hogy a rendkívül népszerű sportág strandröplabda ága még inkább vonzza a szurkolókat elkél a bíztatás itthoni pályán a magyar versenyzőknek!” – mondta el Dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke.

Vélemény, hozzászólás?