Súlyos magyar vereség a csehektől

A magyar futsalválogatott 6-0-ra kikapott Csehország csapatától a Debrecenben zajló Visegrádi Négyek Tornája első fordulójában, hétfőn.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján Tomas Rivera Amorós szövetségi kapitány elmondta, hogy a gól nélküli döntetlennel zárult első félidőben elégedett volt a játék képével, a folytatásban azonban a csapatépítés elején járó megfiatalított válogatottja túlságosan stresszesen futballozott. Ezt támasztja alá, hogy Klacsák Bence és Harnisch Ákos is öngólt vétett.

A mi lehetőségeink kimaradtak, ellenfelünk viszont minden lehetőségét gólra váltotta, összességében ez okozta a nagy különbséget, ami a játék képét tekintve egyértelműen túlzó és igazságtalan, de le kell vonnunk a tanulságokat” – értékelt a spanyol edző.

A Visegrádi Négyek futsaltornáját 2003 óta rendezik meg a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák válogatott részvételével. Idén először fordul elő, hogy a visegrádi országok nemzeti csapatai közül az egyik hiányzik, a lengyelek ugyanis a január végén kezdődő Európa-bajnokságra készülnek.

Eredmények, 1. forduló:
Horvátország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország-Csehország 0-6 (0-0)

a további program:

kedd:
Csehország-Horvátország 15.30
Szlovákia-Magyarország 18.00

szerda:
Csehország-Szlovákia 15.30
Magyarország-Horvátország 18.00

(MTI)

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt