Svájc ikszelt Wales ellen – videó

Wales 1-1-es döntetlent játszott Svájccal szombaton a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, az A csoport első fordulójában, Bakuban.

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, mindkét oldalon akadt egy-egy nagy helyzet: a 15. percben bal oldali walesi beadás után Moore szépen fejelt, Sommer bravúrral tolta ki a léc alá tartó labdát, aztán a 20. percben a túloldalon Schär sarkalása jelentett váratlan veszélyt. A svájciak birtokolták többet a labdát és több lövési kísérletük is akadt, de a walesiek szervezetten, stabilan védekeztek, és ha lehetőségük nyílt rá ellentámadásokat vezettek, melyekben volt veszély. A szünet előtt még Seferovic előtt adódott nagy esély, de nem jól találta el a labdát. Összességében kevés volt az igazán komoly gólszerzési lehetőség az első játékrészben – számolt be az MTI.

A második félidő elején előbb nagy helyzetet hagyott ki a védők közül kilépő Embolo, pár másodperccel később viszont már pontos volt és szép fejessel vezetéshez juttatta csapatát. A hátrányba kerülő walesiek kénytelenek voltak feladni addigi taktikájukat, megpróbálták tartani a labdát és abból támadásokat vezetni, így viszont a svájciak előtt több terület adódott, akik ebben a szakaszban lezárhatták volna a mérkőzést.

A hajrához közeledve összejött a walesi egyenlítés, majd a svájciak a 85. percben még szereztek egy lesgólt: az egy perccel korábban beállt Gavranovic csapott le a középre fejelt labdára, be is lőtte, de videós elemzés után a találatot visszavonták.

A svájciak nagy erőkkel támadtak az utolsó percekben, de nem tudták a maguk javára fordítani az állást.

A mérkőzés összefoglalója:

Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló:
Wales-Svájc 1-1 (0-0)
Baku, 10 000 néző, v.: Turpin (francia)

Wales: Ward – Roberts, Rodon, Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, 93.) – James (Brooks, 75.), Moore, Bale

Svájc: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez – Shaquiri (Zakaria, 66.) – Embolo, Seferovic (Gavranovic, 84.)

gólszerzők: Moore (74.), illetve Embolo (49.)
sárga lap: Moore (47.), illetve Schär (30.), Mbabu (63.)

II. félidő:

49. perc: Jobb oldali svájci szöglet után Embolo fejelt öt méterről a walesiek kapujába (0-1).
74. perc: Ugyancsak jobb oldali sarokrúgást követően jött össze az egyenlítés, kis szöglet után hátrébb került a labda, onnan érkezett az ívelés, Moore pedig a rövid oldal felé lendületesen érkezve fejelt a hosszú alsóba (1-1).

pénteken játszották:
Olaszország-Törökország 3-0 (0-0)

Háromgólos olasz sikerrel kezdődött az Eb

A csoport állása:
1. Olaszország 3 pont
2. Svájc és Wales 1-1 (1-1)
4. Törökország 0

A csoport további programja:

2. forduló:
június 16.: Törökország-Wales, Baku 18.00
június 16.: Olaszország-Svájc, Róma 21.00

3. forduló:
június 20.: Svájc-Törökország, Baku 18.00
június 20.: Olaszország-Wales, Róma 18.00

 

fotó: twitter.com/EURO2020