Svájcba költözött a világhírű magyar freestyle focista!

Szász Kitti nem sokkal azután, hogy harmadik helyezést ért el a  2020-as kiírásában, Svájcba költözött. A freestyler már a helyi sporttársakkal is megismerkedett, és az új trükkök felfedezése mellett arra is ad időt magának, hogy túrázva ismerje meg a környéket.

A freestyler párja kapott egy munkalehetőséget Zürichben, és hamar meghozták együtt a döntést, költöznek. „Én ebből a szempontból rugalmas vagyok, hiszen freestyle-ozom. Mivel így a munka miatt nem voltam Magyarországhoz kötve, úgy döntöttünk: kipróbáljuk itt ezt az egy évet, aztán meglátjuk, hogy tetszik” – fejtette ki Szász Kitti az új élethelyzet kapcsán.

Mivel most nincsenek nemzetközi fellépései, és így kevésbé tudja magát elfoglalni, a honvágy néha beférkőzik a napjaiba. „Az edzések folynak természetesen, de már nagyon hiányzik, hogy közönség előtt szerepelhessek, trükközhessek. Zürich egyébként nagyon tetszik, sokat túrázunk, másra most nem is nagyon van lehetőség” – árulta el a sportoló, aki azt is elmondta, hol edz most a budapesti garázs helyett. „Olyan lakásba költöztünk, ahol nincs mosógép, hanem egy közös mosóhelységbe járunk. Mellette pedig van egy nagy terület, ahol pont elférek, és a zaj sem szűrődik át sehova. A belmagasság nem a legideálisabb, de teljesen jó átmeneti megoldás.

A helyi freestyle közösségnek van egy kis online csoportja, ahová már az első héten bejelentkezett, és bár tudták már, hogy érkezik, sokan azt hitték, csak egy szimpla pletyka a hír. „Találkozó vagy verseny sajnos most nincs velük, egyelőre csak online folyik a kapcsolattartás. Kettejükkel volt alkalmam találkozni még a szigorítások előtt, edzettünk egyet közösen. Nagyon várom már, hogy a többiekkel is találkozhassak.”

Bár mostanában lazább edzéseket tart, most arra is van ideje, hogy új trükköket tanuljon. A tavalyi Red Bull Street Style világbajnokság után még vegyes érzések kavarogtak benne, de ma már azt mondja, megnyugtató , hogy még harmadik tudott lenni egy ilyen megmérettetésen.

 

fotók: Red Bull