Svéd edzővel bővült a magyar válogatott és a Telekom Veszprém szakmai stábja

A Magyar Kézilabda Szövetség megállapodott a svéd Björn Sätherströmmel, a svéd szakember segíti majd Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját a magyar férfiválogatottnál, emellett a következő időszakban a Telekom Veszprém csapatának másodedzői teendőit is ellátja.

A Magyar Kézilabda Szövetség keddi tájékoztatása szerint Björn Sätherström tizennégy esztendeje edzősködik, az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligája-résztvevő IFK Kristianstad csapatánál dolgozott az utánpótlásban és a felnőttcsapat edzői stábjában, emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd felnőttválogatottnál, valamint a skandinávok ifjúsági válogatottjának másodedzőjeként is. Björn Sätherström megbízatása a magyar válogatottal – Ljubomir Vranjeshez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

– Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki mind a Ljubomir Vranjes által képviselt szakmai elképzeléseket, mind a válogatottak melletti munkát jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra felé is – mondta el Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Szövetségi kapitányunk a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, ezért a folyamatos közös munka és a közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik Björn Sätherström is. Ljubomir Vranjesnek emellett feladata lesz az is, hogy együttműködjön a magyar edzőkkel, és a Magyar Kézilabda Szövetséggel együtt, megújuló edzőképzésünk révén segítse fejlődésüket, képzésüket.

fotó: Björn Sätherström telekomveszprem.hu

Vélemény, hozzászólás?