Szabó Gabriella eltökélt az olimpiai szereplés iránt

A mindennapi edzések során nehezen találja a motivációt Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki az egyéves halasztás ellenére készül a jövő nyáron sorra kerülő tokiói játékokra, ahol elsősorban saját magának akar bizonyítani.

A 33 éves sportoló az M4 Sportnak azt nyilatkozta, bár szeretne már teljesen más életforma szerint élni, mégis eltökélt az olimpiai szereplés iránt – számolt be az MTI.
Nem annyira a negyedik olimpiám motivál, hanem inkább az, hogy az elmúlt években sok mindent elrontottam magam körül, és most szeretném bizonyítani, hogy ki tudok jönni ebből a gödörből” – mondta Szabó. Kifejtette: lelkileg nem volt elég erős ahhoz, hogy egyedül eddzen, illetve rossz döntésnek bizonyult, hogy Szolnokra költözött. Ahogy fogalmazott: ehhez „túlságosan családcentrikus„.

Az Újpesti TE kajakozója úgy véli, tavaly ősszel önbizalmat adott neki, hogy az egyedül elvégzett edzések után csatlakozott Kozák Danutához és Lucz Dórához.
A közös tréningek során ugyanis rájöttem, hogy mindenki el tud fáradni, de ha a legjobb tudásom szerint elvégzem a napi feladataimat, akkor annak elégnek kell lennie” – nyilatkozta.

Szabó szerint nem jelent hátrányt számára, hogy az utóbbi időszakban nem indult nemzetközi versenyeken, és hozzátette: „a magyar válogatókon indulni felér egy világbajnoki szerepléssel„.

A versenyző arról is beszélt, hogy most minden nap egyesben szeretne bizonyítani Somogyi Béla edzőnek, valamint párostársának, Kozák Danutának.
Nem mondhatom azt, hogy ez a páros megvan, de azért dolgozom, hogy ha valamikor össze tudunk ülni, akkor Dana és az edzőnk is azt lássa, hogy ez a tökéletes duó” – jelentette ki Szabó Gabriella, aki Kozákkal – a sok közös sikert követően – 2016-ban párosban is olimpiai aranyérmet nyert.

 

fotó: M4 Sport