Szabó Krisztián tökéletes szombatja

Három kvalifikációs futamból hármat nyert Szabó Krisztián Loheacban, a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság negyedik fordulójának első napján: korábban még sosem kezdett ilyen nagy lendülettel versenyhétvégét. Fő vetélytársai mind több helyezéssel maradnak el mögötte.

A csapat tájékoztatása szerint Franciaországban folytatódik a ralikrossz-világbajnokság, valamint kísérőszériája, a Super 1600-as FIA Európa-bajnokság: utóbbi kategória két hónapnyi nyári szünet után folytatódik, a szezon utolsó három versenyére öt héten belül sor kerül. Loheacban a szabadedzésen még 7. időt autózott a 2016-os Európa-bajnok, Szabó Krisztián, amint azonban tétre ment a játék, veretlen volt: a nap során rendezett mindhárom kvalifikációs futamot ő nyerte.

„A sorsoláson is kedvezett nekem a szerencse, mert a legvégén mentem, egy viszonylag könnyű csoportban, igaz, már ekkor velem együtt volt a helyi, francia srác, aki második mögöttem a köztes eredménylistán, és nagyon megy a hétvégén” – értékelte napját a Volland Racing versenyzője. „Panaszkodni semmire sem tudnék, sima volt mind a három futam, a második és harmadik rajtjánál történt csak egy kis kontakt. Korábban sosem fordult elő még olyan, hogy az első három kvalifikációs futamot megnyertem: remélem, sikerül így folytatni holnap. Ráéreztem a pályára, megtaláltuk a beállításokat, csak az időjárás kavarhatja meg kicsit a dolgokat, mivel ma sütött a nap, holnapra viszont esőt mondanak.”

Szabó Krisztián a bajnokság negyedik helyén, 13 pontos lemaradásban érkezett tavalyi győzelme helyszínére, azzal a céllal, hogy értékes pontokat dolgozzon le Franciaországban. Jók a kilátásai, hogy sikerrel járjon, hiszen fő ellenfelei mind több pozícióval mögötte állnak a kvalifikációs futamok sorrendje által kialakított rangsorban: a bajnoki éllovas Baumis 5., a második Leppihalme 10., a harmadik Navickas pedig 15. helyet foglal el a köztes eredménylistán. „Nekik ezúttal hullámoznak az eredményeik, illetve a szerencséjük, ami nekem most kedvez. Bizakodó vagyok, hogy át tudom vinni a lendületet a holnapi napra” – mondta Krisztián, akire az utolsó kvalifikációs futam, az elődöntő és döntő vár vasárnap.

Köztes eredménylista 3 kvalifikációs futam után:
1. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 150
2. Maximilien Eveno (francia, Citroen C2) 129
3. Ulrik Linnemann (dán, Peugeot 208) 122
4. Rokas Baciuska (litván, Skoda Fabia) 118
5. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 114.

Fotók: Rihards Baumanis

Vélemény, hozzászólás?