Szabó Krisztián új csapatban a Spíler TV-n

Szabó Krisztián, magyar Európa-bajnok ralikrossz versenyzőnk bekerült a világbajnok Ekström vezette EKS Audi csapatába, ahol 2018 szeptemberében két versenyen is kipróbálhatja magát.

A Sport & Events Management tájékoztatása szerint a nemrég bejelentett hír, mely szerint a 2018 szeptemberében az EKS színeiben és autójával versenyzik a franciaországi és a lettországi Európa Bajnokság fordulóin, Krisz karrierjében és a magyar ralikrossz szempontjából is, nagyon fontos ugrás.

Krisz, a ralikrossz Super 1600-as kategória kétszeres Európa-bajnoka, idén váltott a ralikrossz legfelső szintjének számító Supercar osztályra.

Tudatosan készültem a Super 1600-ról a Supercarra való váltásra. A céljaim között volt, hogy Audival versenyezzek és korábbi csapatom vezetőjének, Rolf Vollandnak köszönhetően ismerkedtem meg Mattias Ekströmmel. Az eddigi eredményeimet látva év elején meghívott egy téli edzőtáborba és év közben kaptam meg tőle a lehetőséget, hogy teszteljem az EKS autóját. A júliusi teszt jól sikerült, ráéreztem az autóra és fontos tapasztalatokra tettem szert a pályán is. Kiváló lehetőség, hogy megmutassam magam a kategóriában és ha sikerül emlékezeteset futnom, akkor remélem folytatódhat a közös munkánk az EKS-sel, amit még egy fél éve álmodni sem mertem, hiszen szakmailag a legjobb, ami történhet velem.

Szeretnék a szeptemberi franciaországi Lohéaci és lettországi Rigai versenyeken is dobogós helyezést elérni. Hosszútávon pedig győzni a Rallycross Európa Bajnokságon Supercar kategóriában az EKS színeiben.

Ezzel párhuzamosan célul tűztem ki, hogy a ralikrossz ismertségét növeljük az országban. Egy nagyon izgalmas, mind a pilótát, mind az autót „megizzasztó” sportról van szó, amit a magyar közönség minél szélesebb részével szeretnék megismertetni.

2017-től a Spíler Tv műsorán is nyomon lehet követni a Rallycross-világbajnokságot, ahol az összefoglalókba mindig bekerülnek az Európa-bajnokság emlékezetes pillanatai is. Czollner Gyula közvetítései során, Szabó Krisztián is gyakran beugrik a kommentátor fülkébe szakkommentátorként, amikor éppen nem versenyez.

Most hétvégén 21:30-tól lesz majd látható a Rallycross produkció a Spíler1 TV műsorán.