Szécsi Zoltán távozik Kaposvárról

A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, és a Kaposvári Vízilabda Klub útjai a klub elnökségének javaslatára közös megegyezéssel hétfőn délelőtt elváltak.

A Magyar Vízilabda szövetség beszámolója szerint a felek közötti kontraktus 2017. december 31-ei hatállyal szűnik meg.

„Az elképzeléseink nem egyeztek az elnökséggel arról, hogy milyen vízilabdát játszunk, ezért úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel megszüntetjük a szerződésemet, így mától nem én irányítom a Kaposvár férfi vízilabdacsapatát” – közölte a hírt a waterpolo.hu-nak az elköszönő edző.

Szécsi 2013-ban Egerből igazolt Kaposvárra, ahol először játékosként, majd játékosedzőként, 2015. májusától pedig vezetőedzőként dolgozott. Csapata a 2016/2017-es bajnokságot a tizedik helyen zárt, a célkitűzés pedig idén sem változott: a klubvezetés a 10-11. pozíciókig várja az együttest. Az új idény két vereséggel indult, előbb a BVSC, majd a Vasas győzte le a somogyiakat.

„Köszönöm Kaposvárnak a lehetőséget, nagyon szép négy évet töltöttem itt! De köszönettel tartozom még sok mindenkinek, többek közt a polgármesternek, Dr. Szita KárolynakRepa Tanár Úrnak és a csapatomnak, a játékosaimnak egyaránt, akiknek hálás vagyok a közös munkáért, melyet nagyon élveztem, akárcsak a velük töltött időt és az elvégzett munkát. Le a kalappal előttük! Szép és kellemes várost ismertem meg, élményekkel gazdagodva távozom a klubtól, és remélem, hogy idővel mindenki szép emlékként tekint vissza erre az időszakra” – mondta Szécsi.

Szecska egyelőre marad a családjával Kaposváron, pihen és töltődik, de elárulta, nem szeretne elszakadni a vízilabdától. Mint fogalmazott, ha megtalálja egy izgalmas kihívás, örömmel áll elébe!

fotó: Madar Dávid/MVLSZ