Székely Zója döntős, Kovács Zsófia első számú tartalék Bukarestben

Székely Zója másodikként döntőbe jutott felemáskorláton a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Ugyanezen a szeren a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófia első számú tartalékként végzett a román fővárosban. Rajtuk kívül a nőknél Bácskay Csenge, Czifra Bettina Lili és Péter Sára is indult Bukarestben – adta hírül szombaton a magyar szövetség.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy Székely Zója magabiztos versenyzéssel lett finalista, míg Kovács Zsófia teljesítményén meglátszott a hosszú kihagyás.

„Zója 14.05-tel végzett, Zsófi több rontás után 10.6-tal zárt, első számú tartalékként. A holnapi döntő után fogom véglegesíteni javaslatomat az elnökség felé az olimpiai kvótára vonatkozóan”

– mondta a szövetségi kapitány.

Magyarországnak van egy országkvótája a nőknél, ezért Székely Zója és Kovács Zsófia szállt harcba.

50TH FIG ARTISTIC GYMNASTICS WORLD CHAMPIONSHIPS, Kitakyushu (JPN), 18 – 24 October 2021

Draskóczy Imre értékelte a két olimpikon teljesítményét is.

„Bácskay Csenge ugráson lett döntős, kisebb pontatlansággal, Czifra Bettina Lili teljesítményével nem voltam megelégedve, bár finálés lett gerendán és talajon is. Remélem a döntőben tisztább gyakorlatokat látunk tőle. Ugráson indult Péter Sára is, aki jó teljesítménnyel döntőbe jutott.”

– tette hozzá Draskóczy Imre.

A férfi mezőnyben a párizsi olimpiára készülő Mészáros Krisztofer négy szerrel került döntőbe. „Krisztofer korláton és lovon első, nyújtón harmadik, gyűrűn pedig hatodik helyen lett finalista. Az utolsó simításokat végezzük Párizs előtt, így nagyon fontos a bukaresti versenyen a tapasztalatszerzés” – összegzett Szűcs Róbert, a férfi tornászok vezetőedzője.

 

fotó: MATSZ