Szekeres Ildikó és Nagy György győzött a XI. Westbay Kupán

Magyar sikerrel ért véget a XI. Westbay Hungarian Mixed Doubles Curling Cup verseny, ami a Világkupa versenysorozat magyarországi állomása.

A világ- és Európa-bajnokokat felvonultató versenyen a legjobb nyolc közé 3 magyar páros is bejutott. A Szekeres Ildikó – Nagy György – világbajnoki ezüstérmes, jelenlegi magyar bajnok párosunk a négy közé jutásért a Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt – kétszeres világbajnoki párossal került össze, amelyet 6-3-ra legyőzve jutott az elődöntőbe. Itt előbb az orosz Komarova – Goryachev (10-6) párost, majd a szintén orosz Moskaleva – Eremin kettőst (7-6) legyőzve szerezte meg a bajnoki címet.

A harmadik magyar páros, Biró Bernadett és Kalocsay Ottó Dániel is szép skalpokat gyűjtött be. Ők a csoportmérkőzések során legyőzték a későbbi győztes magyar párost és a bronzérmes skót párost is, végül a későbbi ezüstérmes orosz párostól kikapva szerezték meg a Palancsa – Kiss párossal együtt az ötödik helyet a Westbay Kupán.

A verseny jó lehetőség volt több nemzeti bajnok páros, köztük a magyar bajnok duónak, hogy felkészüljön az áprilisban Svédországban megrendezésre kerülő vegyes páros világbajnokságra. “Nagyon pozitívan értékeljük ezt a World Curling Tour-győzelmet, mivel ez már a harmadik aranyérmünk ebben a versenysorozatban, de most sikerült ez először hazai pályán. Külön köszönjük a nagyszerű szervezést és a világszínvonalú jeget! Kicsit nehezen rázódtunk bele a játékba az elején, de meccsről meccsre egyre jobban játszottunk. Ha így fogunk játszani a vb -n, annak nagyon örülni fogok. – nyilatkozta sokat sejtetően Szekeres Ildikó a tornagyőzelem után, amely pályafutásuk során Kitzbühel és Tallinn után a harmadik ilyen rangos verseny, amelyet meg tudtak nyerni. A finálét az alábbi linken lehet visszanézni:

“Voltak jó periódusaink, de nem volt folyamatosan jó a játékunk, a negyeddöntőben sokkal gyorsabb volt a pálya, és nem igazán ismertük ki jól – mondta a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt a négynapos verseny végén, utalva az egyik legnagyobb hazai riválisuk ellen elveszített negyeddöntőre.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy részt vehettünk ezen a tornán. Minden pillanatát élveztük. Az alapszakaszban öt mérkőzésből négyet nyertünk, amivel a legjobb nyolc közé jutottunk. Az orosz páros ma jobb volt, de nem vagyunk szomorúak, hiszen tavaly nem jutottunk el idáig. Reméljük a jövő évben is tudunk indulni és még tovább is tudunk majd jutni. Köszönjük az edzőnknek Rókusfalvy Andrásnak és a családunknak a segítséget és a támogatást. – nyilatkozta a verseny végén a fiatal Kalocsay Ottó.

A XI. Westbay Kupa végső sorrend:
1. Szekeres Ildikó – Nagy György (HUN)
2. Anastasia Moskaleva – Alexander Eremin (RUS)
3. Judith McCleary – Lee McCleary (SCO)
4. Maria Komarova – Daniil Goryachev (RUS)
5. Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt (HUN)
5. Biró Bernadett – Kalocsay Ottó Dániel (HUN)

fotó: curling.hu