„Szenvedélyünk a tökéletesség”

A SEAT szlogenjét akár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is használhatná mottóként, hiszen versenyzői évről évre szállítják a szebbnél szebb eredményeket, a sikerek egyik titka pedig az, hogy a sportolók, az edzők, a szakvezetők, vagyis mindenki a tökéletességre törekszik.

A SEAT és MOKSZ együttműködése 2017-ben kezdődött, akkor nyolc autót bocsájtott a szövetség rendelkezésére a Porsche Hungária. Egy évvel később már tíz gépjárműből állt a flotta, a SEAT pedig a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség partnere és hivatalos szállítója lett.

Csütörtökön a két fél közötti együttműködés még szorosabbá vált, ezt jól mutatta a Városligeti Műjégpálya előtt sorjázó 15 gyönyörű autó – derült ki a sajtótájékoztatón.

A SEAT nem hivalkodó autó, ellenben rendkívül megbízható és gyors, ugyanilyen békések a sportolóink is. Viszont az utakon sokaknak leesik az álla, amikor a SEAT kormánya mögött ülő ember odalép a gázpedálra. Éppen az történik ilyenkor, mint amikor a short trackeseink is rákapcsolnak a jégen. Az az ív, amit ők tökéletesen bevesznek a pályán, motorral és autóval kivitelezhetetlen, csak emberi erő képes rá, és ez is csak keveseknek adatik meg. A mieinknek megadatott” – mondta el az új autók átvételének apropóján megtartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, aki természetesen köszönetet is mondott a támogatásért a SEAT-nak.

Folyamatosan fejlődünk, tavaly az eddigi legsikeresebb évünket zártuk – folytatta Papp Zoltán, a SEAT márkaigazgatója. – A mi sikerünk persze eltörpül a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai aranyérme mellett, és mi nem tudunk sem Európa-, sem világbajnoki dobogókat felmutatni, de a korcsolyázók sikereihez talán egy kicsit mi is hozzájárultunk. A flotta létszáma évről évre nő, ezzel együtt a támogatás mértéke is, és ahogy ez növekszik, úgy javulnak a korcsolyázók eredményei is – tényleg hiszem, hogy néhány centiméterrel mi is segítettük a versenyzőket. Már alig várom a következő Európa-bajnokságot, ami ráadásul Magyarországon, mégpedig Debrecenben lesz, nagyon remélem, hogy minél többször hallhatjuk majd felcsendülni a Himnuszt.

(Papp Zoltán és Kósa Lajos az aláírást követő kézfogása; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A SEAT és a MOKSZ együttműködési megállapodása értelmében tíz autót kapott tizenegy sportoló, míg további öt autót a korcsolyasportban dolgozók (edzők, igazgatók) használhatnak a munkájuk során.

A 15 csoda szép SEAT-ot a sajtótájékoztatót követően a budapesti járókelők is megcsodálhatták, hiszen Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Krueger Cole, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Oláh Bence, Varnyú Alex és Tóth Ivett, valamint az edzők is volán mögé ültek, és a hősök a Hősök terén tettek egy kört.

Ez mindennapi motivációt jelent a számomra, meg is ígértem magamnak, hogy legkésőbb a 2022-es olimpiai ciklus végéig világbajnok leszek” – jelentette ki Liu Shaoang az MTI-nek a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.

A phjongcshangi téli játékokon győztes magyar váltó tagja kifejtette: a következő idény azért is fontos a számukra, mert nagyon készülnek arra, hogy mind szervezői szinten, mind az eredményességet tekintve sikeres legyen jövő januárban a debreceni Európa-bajnokság.

A következő idénnyel kapcsolatban annyit mondott: nem tudja megígérni, hogy ezentúl minden versenyt megnyernek, hiszen sokszor apróságokon múlik, ki lesz az első vagy második, de azt igen, hogy testvérével, Liu Shaolin Sándorral együtt mindent megtesznek azért, hogy a top 3-ban végezzenek.

fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs