Szenzációs visszatérés: Dévai Boglárka világkupa-győztes!

Dévai Boglárka Világkupa-arannyal tért vissza. Az Európa-bajnok magyar klasszis ugyanis megnyerte az ugrás döntőjét a Szombathelyen zajló HunChallenge Torna Világkupán, ahol nyolc magyar finálét láthatott a közönség szombaton.

Dévai elsőként jutott a nyolcas fináléba ugráson, ahol magabiztos versenyzéssel, 13.950 ponttal végül megnyerte a világversenyt – számolt be a Magyar Torna Szövetség.

Viszontagságokkal teli időszak van mögöttem. Nagyon izgultam, de nagyon jó volt Szombathelyen meghallgatni a himnuszt. Köszönöm a támogatást mindenkinek, a győzelmemet pedig – többek között – a két orvosomnak is ajánlom” – mondta Dévai Boglárka, aki makacs sérüléssorozata miatt két évet hagyott ki.

A gyűrű döntőjében Tomcsányi Benedek volt érdekelt magyar színekben, és negyedikként zárt. „Egy picit bosszantó, hogy mindössze fél pont választott el a dobogótól, de nem vagyok elégedetlen, hiszen a verseny előtt elfogadtam volna ezt a helyezést” – nyilatkozta Tomcsányi.

Mészáros Krisztofer két szeren is döntőzött. „Lólengésben és talajon mutathattam be a gyakorlataimat a fináléban. Nyolcadikként és hatodikként végeztem. Második éve vagyok a felnőttek mezőnyében, úgy gondolom: nem lehetek elégedetlen.” – hangsúlyozta Mészáros Krisztofer.

Lólengésben Mészároson kívül volt még egy magyar: Kállai Zoltán hetedikként zárt. „Sajnos az egyik elemnél rosszul fogtam rá a kápára, rontottam, újra kellett kezdenem a gyakorlatot, és ez most a hetedik helyhez volt elég” – foglalta össze röviden a teljesítményét Kállai Zoltán.

Székely Zója hatodik lett felemáskorláton. „Egy új elem nem sikerült, sajnos leestem, de hát eléggé izgultam, és ezt éreztem az egész mezőnyön is. Valahogy egymás feszültségét fokoztuk…” – értékelt Székely Zója.

Bácskay Csenge beugróként – a térdsérüléssel küszködő olimpikon, Kovács Zsófia helyett került a csapatba –  két döntős hellyel zárt szombaton. „Eredetileg nem kellett volna az ugrásban indulnom, ez az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégis lesz ez a szer, így ott alapugrást produkáltam, ez most a hatodik pozícióhoz volt elég. A felemáskorláton végül nyolcadik lettem, de igyekszem kijavítani a hibát, hogy legközelebb még jobb legyek” – zárta értékelését Bácskay Cenge.

Magyar érdekeltségű eredmények és pontszámok

Ugrás

Dévai Boglárka – 1. (13.950)

Bácskay Csenge – 6. (13.200)

Talaj

Mészáros Krisztofer – 6. (12.400)

Felemáskorlát

Székely Zója – 6. (11.750)

Bácskay Csenge – 8. (8.500)

Lólengés

Kállai Zoltán – 7. (12.600)

Mészáros Krisztofer – 8. (12.300)

Gyűrű

Tomcsányi Benedek – 4. (13.100)

Fotók: MATSZ/Freschli József