Szépen halad a fehérvári stadion építkezése – videó

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila alpolgármester vezetésével nézték meg a létesítmény jelenlegi állapotát és a környékbeli fejlesztéseket – számolt be a vidi.hu.

A fehérvári klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint 2015. december 12-én Géresi Krisztián góljával 1-0-ra győzött a Vidi a Sóstói Stadion búcsúmérkőzésén a Paksi FC ellen. A következő hónapokban a bontási munkálatok folytak, 2016 novemberében pedig az építkezés is megkezdődött.

Csütörtök délután Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Mészáros Attila alpolgármester vezetésével helyszínbejárást tartottak Sóstón.

A stadion

A stadion közvetlen területén az elmúlt napokban befejeződött a fejépület elbontása, megtörténtek az új alapozási és alapmegerősítési munkák, illetve elkészült a pillérek egyharmada. A lelátórészek a sarokelemeken kívül szerkezetkész állapotban vannak, jelenleg a tetőszerkezet trapézfedése van folyamatban és a kiszolgáló részek kőművesmunkái zajlanak. A külső területeken közművesítenek. A székeket várhatóan októberben kezdik majd el lerakni, az év végéig pedig a fejépület szerkezetének kialakítása is megtörténik, így elkezdődhet a pályaszerkezet kialakítása.

A környék

Végéhez közeledik a Sóstó Természetvédelmi Terület részeként zajló közúti fejlesztés első üteme. A Szárcsa csárda mögött egy 87 db személygépjármű és 13 db busz tárolására alkalmas parkoló épült és készen áll a Sóstó Természetvédelmi Területre vezető, 4 méter széles és 190 méter hosszú sétány is.

A Stadion sétány is kialakításra került. A 4 méter széles, 114 méter hosszú sétány a temető oldalában fut és a stadion vendégszektorához „érkezik be”. A hétköznapokon ezen a területen játszótér és fitnesz-játszótér várja majd a kilátogatókat. Felújították a Hosszúsétatér Csíkvári úttól délre eső szakaszának és a Temető utcának a teljes, 293 méteres hosszát is. A második ütemben további parkolók, sétányok és a Csíkvári út felújítása következik, erre várhatóan kora tavasszal kerül sor.

A kivitelező vállalta, hogy az ütemtervet tartja, így az Új Sóstói Stadiont 2018. június 29-én átadhatják.

fotók: vidi.hu

Vélemény, hozzászólás?