Szépen szerepeltek Talmácsi növendékei a MotoGP Rookies Cup válogatóján

Oláh Barnabás és Számadó Máté szépen teljesítettek a Red Bull MotoGP Rookies Cup válogatóján Spanyolországban, a guadixi versenypályán. 30 nemzet 105 legjobb utánpótlás-versenyzője mérte össze tudását a három napos eseményen.

Mindkét fiatal kiválóan vette az akadályokat, hiszen ismeretlen volt számukra a pálya, a motor és a rendkívül erős közeg. Oláh Barnabást továbbjutott az első napi teljesítményét követően és egyedüli magyarként beválogatták a döntőbe, ahol megjavítva saját köridejét a mezőny legfiatalabbjaként (12 éves) felvette a versenyt a nála idősebbekkel is. Végül a jövő évi MotoGP Rookies Cup mezőnyébe nem került be, mert csak a 13 legjobbnak adatott meg a lehetőség, hogy kvalifikálja magát a 2019-es szezonra.

Olah_Barnabas_Szamado_Mate02_Talmacsi_Racing

Talmácsi Gábor így értékelte két növendékénekteljesítményét és a szervezés profizmusát:

Nagyszerű döntés volt megmérettetni a versenyzőket és felmérni a nemzetközi erőviszonyokat. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, menedzsment oldalról pontos irányokat látok a jövővel kapcsolatban és edzőként is felmértem a nemzetközi kapcsolataim által, hogy a versenyzők részére milyen újabb stratégiai lépéseket kell megtenni a karrierjük előremozdításával kapcsolatban. Jó érzés volt látni a döntőben Oláh Barnabás fejlődését a pálya széléről. Köszönjük a RedBull MotoGP Rookies Cup-nak a lehetőséget. Jövőre még nagyobb esélyekkel visszatérünk. Jó érzés volt látni, hogy mennyien követték a fiatalok szereplését. Köszönjük a támogatást.

fotók: Takmacsi Racing