Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.

Pitz András, az egyesület sportigazgatója a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján hét új játékost mutatott be a 16 tagú keretből.

sajttaj04_Sanja_Damnjanovic_2017_2018_Siofok_KC_sportmenu

(a képen: Sanja Damnjanovic)

A Siófok KC két baloldali átlövőt szerződtetett: a 106-szoros szerb válogatott Sanja Damnjanovic a Vardar Szkopjétől, a 29-szeres román válogatott Gabriela Perianu a Dunarea Brailától érkezett. A 66-szoros francia válogatott jobbátlövő, Marie Paule Gnabouyou ezt megelőzősen a dán Viborgban játszott, a szintén most Siófokra igazolt dán jobbszélső, Simone Böhme a CSM Bucuresti játékosa volt. A Győri Audi ETO KC-től visszaigazolt tunéziai Asma Elghaoui beállós poszton játszik.

Pastrovics Melinda mellé két kapus is érkezett a Balaton-parti együtteshez: Szemerey Zsófi Mosonmagyaróvárról, a román Denisa Dedu pedig a brassói Coronától. Várhatóan szerződést írnak alá a francia Camille Aoustin balszélsővel, aki a sérült Erdősi Ildikót pótolhatja.

Pitz András megemlítette, hogy sikerült megtartaniuk több meghatározó játékost, és három saját nevelésű kézilabdás is tagja lehet a keretnek.

A sportigazgató megjegyezte, hogy a két utóbbi, gyengébben sikerült szezon után a 2017/18-as bajnokságban az első ötben szeretnének végezni, ismét kijutni a nemzetközi porondra, a magyar kupában pedig a lehető legtovább menetelni.

sajttaj03_Lars_Rasmussen_2017_2018_Siofok_KC_sportmenu

(a képen: Lars Rasmussen)

Lars Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen öccse – akit másodedzőként a lengyel Antoni Parecki, erőnléti edzőként pedig a szerb Slobodan Acimov segít majd – hároméves programjáról szólva látványos kézilabdát ígért, hozzátéve, hogy csapatát ő maga a bajnokság első négy helyének valamelyikére várja.

A Siófok KC a 14 csapatos bajnokság 2016/17-es kiírásában kilenc győzelmet és két döntetlent elérve, 15 vereséggel a nyolcadik helyen végzett.

(MTI)

fotó: siofokkc.hu

Vélemény, hozzászólás?