Szerbia először győzött és még reménykedhet

Szerbia válogatottja 29-26-ra legyőzte Izland csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, kedden Splitben.

A szerbeknek mindenképpen nyerniük kellett, az északi szigetország csapatának viszont a döntetlen is elég lett volna a középdöntőbe kerüléshez. A tét nagyágának megfelelően mindkét együttes jó játékkal kezdett, a szerbeknél több remek teljesítmény is akadt, az izlandiaknál viszont Gudjon Valur Sigurdsson kiemelkedett, hiszen a szünetig (12-12) hat gólt lőtt.

A második félidő is rendkívül fordulatos volt, Izland három góllal elhúzott, egy ideig tartotta is ezt a különbséget, de a hajrában Szerbia fordított. A szerbeknek ugyanakkor négy találattal kellett volna nyerniük, hogy biztosítsa a továbbjutását, de elhibázta az utolsó támadását, 29-26 lett a vége, így csak akkor lépnek tovább a csoportból, ha este Svédország pontot szerez a házigazda horvátokkal szemben.

A mezőny legeredményesebb játékosa Sigurdsson volt, aki végül 13 lövésből nyolcszor volt eredményes.

A poreci B csoportban a világbajnok francia válogatott kapusa, Vincent Gérard remekül védett a Fehéroroszország elleni találkozó első félidejében, csapata ennek ellenére csak az utolsó öt percben tudta némileg leszakítani ellenfelét (14-11). A második felvonás már sokkal simábban alakult, a franciák sikerét nem fenyegette veszély.

A Balatonfüredi KSE fehérorosz játékosa, Artur Karvatszki négy kísérletből egy találatig jutott.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:

A csoport, Split:
Szerbia-Izland 29-26 (12-12)

később:
Horvátország-Svédország 20.30

B csoport, Porec:
Franciaország-Fehéroroszország 32-25 (14-11)

később:
Norvégia-Ausztria 20.30

(MTI)