Szerdán elrajtol a férfi kézilabda NB I új szezonja

Szerdán játsszák az első mérkőzést a férfi kézilabda NB I új idényében, amely várhatóan ismét a címvédő Telekom Veszprém, valamint a MOL-Pick Szeged versenyfutásáról szól majd.

Szerdán 18 órától a szegediek a Cegléd csapatát fogadják a bajnokság első játéknapján. A csongrádiak legfőbb erőssége a változatlanság, az összeszokottság, a csapategység lehet a következő idényben. Az európai élmezőny klubjaira egyre kevésbé jellemző, hogy a nyári szünetben szinte alig változik a játékoskeretük, de a szegedieknek sikerült együtt tartaniuk a csapatot.

Sandro Obranovic, Urh Kastelic és Bóka Bendegúz távozott, helyettük az orosz irányító, Dmitrij Zsitnyikov és az izlandi balszélső, Stefan Sigurmannsson érkezett, ami minőségi javulást jelent.

A klubnál csalódásként élték meg, hogy az előző szezonban a jó kezdés ellenére a Bajnokok Ligájában, a hazai élvonalban és a Magyar Kupában sem tudták megelőzni a nagy rivális veszprémieket. A felkészülési időszakot eredményesen teljesítették, a szerbiai Kopaonikon tartott edzőtábor után a magyarkanizsai, majd Ausztriában a Stájer Kézilabdanapok keretein belül rendezett tornát is megnyerték.

Ellentétes utat járt be a nyár folyamán a címvédő Veszprém, amelytől távozott többek között Aron Pálmarsson, Borbély Ádám, Marko Kopljar, Chema Rodríguez, Mirko Milasevic és Ivan Sliskovic, valamint visszavonult Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, a vezetőedzői poszton pedig Ljubomir Vranjes váltotta Javier Sabatét.

Az érkezők közül a macedón balszélső Dejan Manaszkov, a norvég jobbátlövő Kent Robin Tönnesen, a francia balátlövő William Accambray, valamint az irányító Győri Mátyás, és a kölcsönből visszatért magyar válogatott balátlövő Jamali Iman is egyértelmű erősítést jelent, egyedül az a kérdés, mikorra sikerül ütőképes csapattá válnia a keretnek. A felkészülést a szlovéniai Roglán kezdték, a mérkőzéseiket pedig eddig két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel teljesítették.

Mindkét csapatnál beárnyékolja egy-egy nem várt esemény az idénykezdetet. A szegediek legendás gyúrója, Pióker Sándor egy héttel ezelőtt 63 éves korában elhunyt, a veszprémiek kiváló irányítója, Aron Pálmarsson pedig az első edzés előtt negyedórával rövid üzenetben tudatta, hogy élő szerződése ellenére nem csatlakozik a csapathoz. Az ügyben azóta sem történt érdemi fejlemény, és a klub nem igazolt senkit a posztjára.

A Szeged és a Veszprém mellett ezúttal is a Tatabánya esélyes az éremszerzésre, de biztatóan erősített a Csurgó, a Balatonfüred és a Budakalász is.

Az elmúlt tíz szezonban kivétel nélkül a Veszprém lett a bajnok, 1991 óta pedig csupán három alkalommal nem végzett az első helyen.

Az NB I lebonyolítása nem változott, a 14 csapat közül az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért.

A férfi NB I mezőnye:
B.Braun Gyöngyös, Balatonfüredi KSE, Ceglédi KKSE, CYEB Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC (újonc), Eger SBS Eszterházy, Ferencvárosi TC (újonc), Grundfos Tatabánya KC, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, Sport36-Komló, Telekom Veszprém (címvédő), Váci KSE

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?