Szilveszteri győzelem egy nemes ellenféllel szemben

Vincze Ferenc és Bazsó Attila győzött a 2017-es szezon utolsó futamán a 19. Szilveszter Rallye-n. Az S-Motorsport pilótája harmadszor, míg navigátora első alkalommal vehette át a győztesnek járó vándorserleget a hungaroringi óévbúcsúztatón.

A szécsényi pilóta a megrendezett 6 szakaszból négyen bizonyult a leggyorsabbnak, de a látszat ellenére komoly csatában szerezte meg idei második abszolút futamgyőzelmét.

Bennem volt, hogy a Szilveszter Rallye egy olyan futam, ahol felesleges 100 százalékon autózni, mert nem egy tétverseny. Persze próbáltunk sietni, de azt is szem előtt tartottuk, hogy az autónak ne essen baja. Az első gyorson sajnos elénk rajtoltatták Fogasy Gergőt, ezért ott begyűjtöttünk egy kis hátrányt, igaz 6 másodpercet utólag jóváírtak az időnkből, de ennél azért többet veszítettünk az első szakaszon. A második gyorsaságit sikerült megnyernünk, így ha csak minimális előnnyel, de az első nap végén vezettük a versenyt. Másnap reggel Kiss Laci megvert az első szakaszon, de én a belső gyorsaságira készültem jobban, mert bíztam benne, hogyha a hosszabb szakaszon sikerül egy kis előnyt kiautózni, akkor azt már csak meg kell tartani, illetve be lehet osztani az utolsó körben. Az ötödik és a hatodik szakaszon is mi voltunk a leggyorsabbak, de Lacika előtt le a kalappal, hogy ilyen kiváló teljesítményt nyújtott, komolyan megszorongatott minket. Ő egy remek pilóta és sokat fejlődött a tavalyi évhez képest, úgyhogy a személyében egy igazán nemes ellenfélre találtunk a Szilveszter Rallye-n.

A Vincze – Bazsó kettős 2017-ben az abszolút harmadik helyen végzett az ORB-ben, de ami ennél is fontosabb, hogy szezon utolsó harmadában már megvolt a Skodás duó tempója ahhoz, hogy a bajnokság első két helyezettjével is felvegyék a versenyt.

Augusztus környékén kezdtünk felnőni a feladathoz. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy az autó teljesen szokatlan volt számomra és ahogy gyűjtöttük a kilométereket, úgy kötöttünk egyre szorosabb barátságot a Skodával. Az év végére elmondhatom, hogy sokkal jobban érzem a Fabia határait és sokkal jobban ki tudom autózni, mint tettem azt a szezon elején, vagy az évad közepén.  Reméljük, hogy jövőre minden futamnak 100 százalékos felkészültséggel tudunk nekivágni és bízom benne, hogy meghatározó alakjai tudunk lenni a Magyar Bajnokságnak!

– Hajósi Miklós –