Szingapúrban járt a MOATSZ-vezérkar

Nátrán Roland és Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, illetve főtitkára két napot töltött Szingapúrban, hogy átbeszéljék a nemzetközi szövetség (ITTF) illetékeseivel a budapesti világbajnokságon szerzett tapasztalatokat.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség közlése szerint sportolók, nézők és szakemberek egyaránt fantasztikus élményekkel térhettek haza az áprilisban megrendezett budapesti világbajnokságról, amely minden téren hatalmas sikert aratott. A sportág és azon belül is a világversenyek fejlődésének fenntartása érdekében most először egy amolyan kölcsönös tapasztalatcserére invitálta az ITTF az épp véget ért világbajnokság házigazdáit.

„Nagy lépést tettünk ezzel előre a versenyeink szervezésének fejlesztése terén, amely az egyik fő célunk a következő, Dél-Koreában, Puszanban megrendezendő 2020-as világbajnokságot illetően, ugyanis még professzionálisabbá tesszük a sportágat, és forradalmian új versenyrendszert vezetünk be a 2021-es houstoni világbajnokságon” – mondta elégedetten a kétnapos találkozóról az azon részt vevő Halil el-Mohannadi, az ITTF alelnöke.

Nátrán Roland szintén hasznosnak ítélte meg, hogy részletesen is átbeszélhették a vb-n szerzett tapasztalatokat.

„Az asztalitenisz egy az egész világon jelen lévő, rohamosan fejlődő sportág, amely nézők százmillióinak figyelmét vonja magára, ezért a lehető legkomolyabban ki kell értékelnünk az idén Budapesten rendezett világbajnokságot – idézi a nemzetközi szövetség honlapja a MOATSZ elnökét. – Szakmai és stratégiai szinten is mélyrehatóan megvizsgáltuk a megszerzett tapasztalatokat. Megtiszteltetés volt számomra, hogy Szingapúrban megoszthattam a véleményemet az ITTF legmagasabb szintű szakembereivel és döntéshozóival.”

Vicky Eleftheriade, az ITTF versenyigazgatója maximális elégedettségét fejezte ki a magyar szervezőgárdával kapcsolatban: „Az utunk legelejétől az esemény megvalósulásig nagy öröm volt az ITTF minden szakembere számára egy olyan csapattal együtt dolgozni, amely minden területen profi szakemberekből állt, Nátrán Roland és Felegyi Gábor úr vezetésével. Végig gördülékeny volt az együttműködésünk a helyi szervezőbizottsággal, és fontosnak tartottuk összehozni ezt a találkozót, amíg frissek még mindkét fél élményei. Nagyszerű alkalom volt ez arra, hogy megosszuk a tapasztalatainkat és meglátásainkat arról, hogy az ITTF és a helyi szervezőbizottságok hogyan működhetnek együtt jobban és nagyobb összhangban annak érdekében, hogy olyan világversenyeket rendezhessünk, amilyeneket az asztalitenisz megérdemel.”