Szinte a teljes magyar VB csapat indul a 35. Lidl Balaton-átúszáson

Egy héttel a vízes világbajnokság kezdete előtt a magyar nyíltvízi úszó válogatott tagjai még egy próbán esnek át, részt vesznek a hétvégi 35. Lidl Balaton-átúszáson. A Révfülöp és Balatonboglár közti 5, 2 km-es táv leginkább a junior világbajnok Rasovszky Kristófnak (Balaton UK Veszprém) fekszik, bár ő nem csak a rövid (5km) távon, hanem a 10 és a 25 km-en is kivívta magának a vb indulás jogát. Csapattársa Papp Márk távollétében is arra tör a hétvégén, hogy elhódítsa Papptól az eddigi legjobb Balaton-átúszó időt. A férfiaknál indul még Székelyi Dávid (Egri Úszó Klub) is, aki a balatonfüredi vb-n a 10 km-en kap lehetőséget.

A BSI szerdai tájékoztatása szerint a lányoknál  az 5 km-en Novoszáth Melinda és Juhász Janka képviselik a magyar színeket a vb-n, s ahogy arra, úgy a 35. Lidl Balaton-átúszásra is lelkesen készülnek. Mellettük rajtol még a balatoni úszást nagyon kedvelő világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna (Szegedi UE) és Sömenek Omon Kata (Kőbánya SC) is, akik a világbajnokságon a 10 és a 25 km-en kapnak indulási lehetőséget. A legkitűntebbek mellett rajtól még a junior válogatott hét tagja is.

A profi úszók a legelsőkként ugranak majd vízbe a hétvégén, hogy úszásukban még senki se akadályozza őket. Rajtjukat követően indul majd a derékhad, az amatőr úszók sok ezres csapata. Az esemény népszerűségét tovább növeli, hogy az egyben az Olimp iai Ötpróba része is, illetve az is, hogy a MÁV az indulóknak 50 százalékos kedvezményt biztosít. A mezőnyben ott szeli majd a habokat Mányoki Attila óceánúszó és Drávucz Rita világ és Európa-bajnok vízilabdázó.

A július nyolcadikára tervezett 35. Lidl Balaton-átúszás megrendezéséről a szervezők a csütörtöki meteorológiai előrejelzések alapján döntenek véglegesen. 

További információk a 35. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon.

 

Vélemény, hozzászólás?