Szintet lép a padel Magyarországon – új névadó szponzorral rajtol a bajnokság

A dinamikus autómárka a Cupra 26 állomásos Hungarian Padel Tour névadó szponzora és a magyar válogatott szponzora lesz. A bemutatón legendás focisták beszéltek a padelhez fűződő viszonyukról.

A padel növekvő népszerűségét jelzi, hogy idén komoly támogató csatlakozott a sporthoz. A CUPRA a Magyar Padel Szövetség által szponzorált 26 állomásos Hungarian Padel Tour versenysorozatot támogatja, illetve az Országos Felnőtt, Szenior és Junior bajnokságokat és Csapatbajnokságokat is. Ezen felül feltűnik a nemzeti válogatottjaink mezén is majd.

(fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A CUPRA korábban a World Padel Tour kiemelt névadó szponzora volt, illetve számos európai bajnokság és nemzeti csapat szponzora jelenleg is. A Cupra belvárosi bemutatótermében rendezett pénteki sajtóeseményen Rozgonyi Ádám márkaigazgató elmondta, hozzájuk hasonlóan a padel is dinamikusan fejlődik, ezért is tartották fontosnak, hogy létrejöjjön az együttműködés.

(Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke és Rozgonyi Ádám a Cupra márkaigazgatója; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A márka értékjegyei, úgy mint teljesítmény, dinamizmus és egyediség ugyanígy jellemzőek a padel sportra is, valamint az a vágy, hogy újra definálják a kategóriát, amiben versenyeznek.

(Rozgonyi Ádám, a Cupra márkaigazgatója, Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke és Berkesi Judit; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A Budapest belvárosában újonnan nyílt CUPRA Garage in the City bemutatóteremben tartott, Berkesi Judit által moderált sajtótájékoztatón a padel szerelmesei Szabó Győző, Kabát Péter, és Juhász Roland is részt vettek.

(Szabó Győző; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

„Ahogy pályára léptem, rögtön éreztem, hogy ez az én játékom lesz. Könnyű megtanulni, mint a pingpongot, de van benne csomó újdonság és szépség, amit az üvegekkel való játék ad hozzá!”

–  mondta Szabó Győző, aki maga is rendszeresen lejár játszani.

(Juhász Roland; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

„Tudjuk, hogy 2024 az EB miatt is a foci éve, de a padel népszerűsége is őrülten nő!  Számomra is óriási élmény ez a sport: hétről hétre nagyokat játszunk négyesben – hatalmas menetek és poénok vannak”

mondta Juhász Roland a magyar válogatott legendás hátvédje.

(Kabát Péter; fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

Nagyon dinamikus sportág, amelyre könnyen át lehet állni, hamar rá lehet érezni. Korábban teniszeztem, de az elmúlt két évben a padel került hozzám igazán közel, az erőnlétnél is fontosabb a jó helyezkedés 

– mondta Kabát Péter, hozzátéve, hogy jó szívvel ajánlja mindenkinek a sportágat.

Galéria:

(Fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A focisták körében óriási népszerűségnek örvend a padel: nemrég Pesten padelezett például John Terry, Patrick Kluivert és a PSG elnöke, Nasser El-Khailifi is, akik a padelben találták meg a legújabb szenvedélyüket. Sőt, ahogy lemondott Jürgen Klopp a Liverpool éléről, máris egy padeles videóval jelentkezett, hogy most tud időt szakítani valódi szenvedélyének!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jürgen Klopp (@kloppo) által megosztott bejegyzés

A padel sport az elmúlt években dinamikusan fejlődött nemzetközileg és hazánkban is. Pár évvel ezelőtt még csak egy maroknyi pálya volt, míg ma már közel 70 pálya várja a játékosokat országszerte – a már létező közel 20 budapesti pálya mellé nemrég Debrecenben, Győrben, Mosonmagyaróváron és Veszprémben nyílt pálya, de már a pécsieknek sem kell sokáig várni, hogy padelezhessenek.

Világszerte 25 millióan űzik a sportot 60 országban, ami gy kiérdemelte a világ egyik legdinamikusabban növekvő sportja címet. A padelt párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán”, amit üvegfal és kerítés vesz körbe, melyeket érdemes, sőt fontos a játékba bevonni. Hatalmas népszerűsége egyszerűségének és más ütőjátékokhoz való hasonlóságának tudható be. Újabban Nagy Britanniában, Hollandiában és Olaszországban hódít, miután az észak-európai országokat már „letarolta”.

(Rozgonyi Ádám, a Cupra márkaigazgatója, Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke;

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

„A padel népszerűsége világszerte rohamosan emelkedik; nem véletlenül, hiszen nagyon könnyű elsajátítani az alapokat és a sikerélmény szinte azonnali. Óriási megtiszteltetés, hogy a CUPRA mellénk állt és  támogatja a versenysorozatot és a válogatottat. Nemzetközileg is már a legnagyobb sztárok mellett állnak és most már itthon is”

– mondta Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke.

Fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs