Szlovéniában játszik az U21-es válogatott, Gera Zoltán keretet hirdetett

A jövő évi, hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottunk is pályára lép nemzetközi mérkőzésen a szeptemberi FIFA-játéknapokon, méghozzá szeptember 7-én Szlovéniában, a házigazdák ellen.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott utoljára tíz hónappal ezelőtt, tavaly novemberben lépett pályára nemzetközi mérkőzésen, a koronavírus-járvány miatt azóta minden tervezett találkozó elmaradt. Szeptemberben azonban újra lehetőség nyílik egy kilenc napos közös összetartásra, amelyet egy szlovéniai felkészülési mérkőzés zár a társrendező házigazdák ellen – számolt be az mlsz.hu.

Gera Zoltán ezúttal nem számíthat Szalai Attilára, Szőke Adriánra és Schäfer Andrásra, mindhárman az A-válogatottba kaptak meghívót. Ennek is köszönhető, hogy több új játékost is megnéz a szakmai stáb, így az ajkai Kovács Nikolaszt, a tavaly U17-es világbajnokságon járt, 18 éves Balogh Botondot, a nála egy évvel idősebb, nyártól a Honvédban játszó Tóth-Gábor Kristófot, az MTK-ban az élvonalban is jó teljesítményt nyújtó Mezei Szabolcsot, a budafoki Takács Ronaldot, és a Vasas középpályás duóját, Hidi M Sándort és a hosszú sérülését maga mögött tudó Kleisz Márkot.

A keret augusztus 30-án találkozik, szeptember 3-án a Budafokkal játszik felkészülési mérkőzést, majd szeptember 6-án elutazik Szlovéniába, ahol másnap lép pályára a házigazdák válogatottja ellen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám (Ferencváros/Soroksár)
Zöldesi Illés (DVSC)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Kovács Nikolasz (Ajka FC)
Szűcs Kornél (DVTK/Kazincbarcika)
Balogh Botond (Parma)
Tóth Bence (Vasas)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Hinora Kristóf (Vasas)
Gergényi Bence (ZTE FC)

Középpályások:

Hidi M. Sándor (Vasas)
Csonka András (Ferencváros)
Kiss Bence (Haladás)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Kleisz Márk (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)

Támadók:

Szánthó Regő (ZTE)
Takács Ronald (Budafok)
Szabó Máté (Budafok)
Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)

 

fotó: MLSZ