Szombathelyi-Villám páros aranyesővel indította a szezont

Május első hétvégéjén rendezték meg a Mohács Open – Női Strandröplabda versenyt, a Szombathelyi Szandi és Villám Lilla páros mind a két felnőtt A és B kategóriás mezőnyben a dobogó legfelső fokára állhatott.

A páros tavaly ősszel döntött úgy, hogy közösen, egy csapatban folytatják és érik el céljukat a 2022-es müncheni multisport Európa-bajnokságra való kijutás – adta hírül a Szombathelyi-Villám Beach Volleyball Team. Az első fél év bőven hozott fordulatokat felkészülésükben. Februárban edzőversenyként elindultak az ausztriai hóröplabda sorozatban, ahol izgalmas és hasznos tapasztalatokkal tértek haza és egy 5. helyezéssel a nemzetközi mezőnyből. Tavasszal azonban Szandinak a koronavírus ellen kellett felvenni a harcot, igazi sportolói akaraterővel. Addig Lilla viszont egyedül edzett és hozta formába magát, mert ő már tudta, hogy mivel jár a betegség, ő az őszi szezonban esett át a covid fertőzésen. Így a közös edzésekben a folyamatosság volt végig a fő szempont, de a mohácsi hétvége megmutatta, hogy a lányok igazán jó formába kerültek. Összhangban vannak és már nyoma sincs a hosszú kényszerpihenőknek. A páros számára fontosak ezek a versenyek, igazi felkészülési tornák a nemzetközi megmérettetésekre.
“Fontos szakasza ez a felkészülésüknek. Igazából úgy játszottunk, amilyen állapotban vagyunk még most, de biztató a kezdés mindkettőnk számára. Kicsit figuratívabb támadásokra kell rámennünk és a nyitásfogadásban kell még javulnunk, de nagyon élveztük, hogy végre szabad ég alatt, egy rangos magyar mezőnyben tudtunk játszani. Folyamatosan csiszolódunk, élvezzük együtt a játékot és csak előre nézünk. A kora tavaszi “kényszer pihenőm” után volt mit visszahoznom, de elmondhatom, hogy ma már nagyon jól érzem magam és nagyon bízunk a sikeres folytatásban, hiszen mindkettőnket már be is oltottak.” – mondta Szombathelyi Szandra összefoglalva a hétvégéjüket.

A magyar bajnokság előtt még terveznek nemzetközi versenyeken részt venni, így lesz lehetőségünk a következő hetekben szurkolni a párosnak.

Fotó: Szombathelyi-Villám Beach Volleyball Team