Szombaton rajtol el a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten

A telekommunikációs cég tájékoztatása szerint 2019. április 13-án, szombaton elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Budapesten. Az eseményt évről évre egyre nagyobb várakozás övezi, ami nem csak Magyarország, de Európa futóközönségét is megmozgatja: csaknem 30 000 résztvevőjéből a hazai nevezők az ország minden megyéjéből – összesen ezernél több településről – érkeznek, emellett iskolai csoportokban a nevezés lezárása előtti napon már 5000 diák is nevezett a futásra. Az eddig beérkezett nevezések alapján pedig 88 országból több mint 2000 külföldi futó áll majd rajthoz.

A legidősebb versenyző idén 86 éves, aki a 7 kilométeres távon indul majd. Összesen 1 400 olyan sportkedvelő nevezett, akik az első félmaratonjukat fogják futni ezen a hétvégén.  A legidősebb félmaratonon induló férfi idén 80 éves, a legidősebb félmaratoni női induló pedig 70. De nem ők az egyetlen szépkorú versenyzők: eddig a 80 év feletti korosztály 8 fővel, a 71 és 80 év közötti korosztály 47 fővel, a 61 és 70 év közötti korosztály pedig 377 fővel nevezett a 34. Telekom Vivicittára. Az idei verseny összes nevezőjének 51 százaléka nő.

A Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda (BSI) szervezésében 2019. április 13-án és 14-én megrendezendő futamok rajtja és befutója idén is a Margitszigeten lesz. A futókat az út során 6 frissítőállomás, 4500 db banán, 44 500 liter Szentkirályi ásványvíz, 100 kg szőlőcukor, 80 mobil WC, 1200 fő közreműködő segíti a rendezvény két napja alatt. A verseny útvonalán többek közt Dj Dominique, a Gustavito Band, a Taiko Hungary Japándob Egyesület, a Hubay Jenő fúvószenekar, a Marching Jazz Band és a Batteria Girasol zenél.

A Telekom, mint minden évben, az idén is extra bázisállomással készül a futóversenyre. A tavalyi Telekom Vivicittá hétvégén 206 GB adatforgalom ment keresztül a mobil bázisállomáson, a legforgalmasabb negyedórában több, mint 9GB volt a mobil adatforgalom. Az idén még ennél is nagyobb forgalomra számítanak.

(Szabó Melinda, a Magyar Telekom Lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese; fotó: Róth Tamás)

Nagy büszkeség, hogy a közel 30 ezer nevezőből közel 800 Telekomos kolléga is csatlakozott az idei Vivicittá kihíváshoz, példát mutatva a tettrekészségből. Az idén a verseny fő üzenete ugyanis, hogy legyünk tettre készek; mindegy, ki hol tart, hány éves, mit csinál, csak a saját kifogásait kell legyőzni, és tenni kell a dolgát. Mi extragyors internetünkkel, a ’Tettek hálózatával’ és egy tüneményes digitális megoldással igyekszünk motiválni a futókat, és mind a felkészülést, mind a versenyt a résztvevők számára maradandó élménnyé tenni”– mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom Lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A perszonalizált videókkal 2017 óta teszi időtálló emlékké a Vivicittá Városvédő Futást a Telekom. Az első évben 11 500 videót rögzítettek a Margitsziget körül futókról a pálya különböző pontjain elhelyezett kamerák, tavaly már ennek a dupláját. Ebben az évben már öt kamerát helyezett el a cég a félmaraton mentén, hogy még több szögből és még több ponton élhessék át újra és újra a futók a közös sportolás élményét és saját sikereiket. A gyorsított és lassított felvételek mellett idén immár animációk is tarkítják a videókat, még teljesebbé téve a személyes emléket, amelyre vonatkozó igényüket – a GDPR előírásainak megfelelően – előzetesen kell jelezniük a sportolóknak. Azok a futók, akik nem kérték előre a személyes felvételt, a versenyt követően is beszerezhetik: az esemény után a BSI összefoglaló hírlevelében lehetőségük lesz az emlék visszanézésére.

Nincs kifogás: Suhanj!

A vállalat nem csupán a verseny hevült pillanataiban, de a felkészülés nehezebb időszakában is szeretné inspirálni a futóverseny résztvevőit. Ehhez olyan példákat, „nagyköveteket” keresett, akik megfelelő inspirációval szolgálhatnak azoknak, akik halogatnak vagy legszívesebben feladnák a versenyt. Egyik közülük Lukoviczki Réka, a „Robotlány”, akit a belső erőn kívül hipermodern robotlába is segít a futásban. Réka a SUHANJ! Alapítvány segítségével készül fel a versenyre és további sportcéljai elérésére.

A SUHANJ! Alapítvány tagjai is a tettre készség kiemelkedő példái, hisz képesek leszámolni az előttük tornyosuló az akadályokkal és kifogásokkal, és évről évre elindulnak a versenyen. A Telekom az idén a SUHANJ! Alapítványt a Vivicittá alkalmából 1 millió forinttal támogatja.

fotók: Róth Tamás