Szörfversenyt rendeznek a Dunán

Négy szakágban versenyeznek augusztus 18 és 20 között a világ legjobb extrémsportolói a fővárosban, a Kopaszi Gáton. A FISE világkörüli turnéjának Kanada és Kína mellett idén Budapest az egyik állomása, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban. Budapesten Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket három napon keresztül.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint extrém szörfversenyt rendeznek a Dunán augusztusban, idén nyáron a világ legnívósabb extrém sportok versenyét fogadja be Budapest. A FISE World Series világkupa sorozatát három kontinensen, négy helyszínen rendezik meg, a versenyt az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői.

A turné májusban, a franciaországi Montpellier-ben kezdődött, és Budapest után Kanadában és Kínában rendeznek még döntőket. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, hogy a pontszámaik alapján változtassanak a FISE ranglistáján. A sorrendet minden évben a turné utolsó állomásán véglegesítik, így állapítják meg a verseny első három helyezettjét minden kategóriában.

Emellett a rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a látványos versenyen a nézők megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat. Nemcsak világkupát, közösségi eseményt is szerveznek, ahol a nézők egy óriási show műsor részesei.

Mi a FISE?

A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első rendezvényét az extrém sportok fesztiváljaként 1997-ben rendezték meg Montpellier-ben, száz versenyzővel, közel 35 ezer nézővel. Az évek során egyre több sportágat vontak be a versenybe, 2008-ra ötnapos fesztivállá nőtte ki magát a francia városban. A több kontinensre is kiterjedő világkupa turné 2014-ben indult, tavaly már több mint egy millióan követték élőben a FWS eseményeit.

Vélemény, hozzászólás?