Szuper Levente a jégkorongozásról vallott – videó

„A profi sportolónak a profi sport kell legyen az első!” – meséli Szuper Levente jégkorongozó kapus, aki 17 évesen Kanadában játszott. A Nagy Sportágválasztó kisfilmjében öltözői titkairól, sportágválasztásáról, családjáról és természetesen a jégkorongról kérdezték.

„Én magyar vagyok, én ide tartozom!” – A Nagy Sportválasztó csapata arra volt kíváncsi, hogy miért nem maradt Kanadában, hiszen a jégkorong fellegvárában sokkal magasabb a hokisok megbecsülése. Elárulta, hogy ő mindig is hazavágyott, minden külföldön töltött szezonban alig várta, hogy végre hazajöhessen. Szereti Magyarországot, itt érzi otthon magát, sőt az általa vezetett Schiller-Vasas HC jégkorongszakosztály versenyzői is magyarok, nem idegenlégiósokból áll.

Az interjúban fény derült a jégkorong játékosok posztjainak fontosságára és elismertségének mértékére is. A jégkorongban a kapus a legmenőbb, az ő felszerelése a legkirályabb, ha balhé van a jégen, őt védi mindenki, ő az igazi sztár. De mi kell, ahhoz, hogy valaki tényleg kiemelkedő legyen? „Jónak kell lenni!” – foglalja össze Levente tömören és lényegre törően.

Szuper Levente ikonikus szereplője a hazai jégkorongnak. A videóinterjúban megismerhetünk egy „Szuper apukát”, aki olyan történeteket mesél, amely minden sportágválasztó szülő és gyerek részére tanulságos lehet.

Belépünk az öltözőbe, felnőtt profi játékosként, találkozunk a csapattársakkal és ismét gyerekek leszünk.” – meséli Levente őszinte csillogással a szemében. „Azért jó profi sportolónak lenni, mert nagyon kinyújtja a gyerekkorodat!

Miközben saját gyerekkoráról beszélgettek, kiderül, hogy már apukaként a gyermekei sportágválasztása a fő kérdés. Ebben szülei példáját követi és segíti gyerekeit, hogy megvalósíthassák álmaikat. „ A szüleim azt csinálták a legjobban, hogy az álmaimat, amiket megfogalmaztam, azokat segítették.

Az interjúban kényes témákat is boncolgattak, mennyit lehet keresni profi jégkorongozóként, milyen nehézségei vannak a párkapcsolatoknak a profi sport mellett, hogyan jelenik meg a dopping a sportágban? Sőt, még egy kis bulvár is belefért a beszélgetésbe és kiderült, mit varratot Szuper Levente a hátára!

A videó film a Nagy Sportágválasztó megbízásából készült és elsődleges célja, hogy a jégkorong sportágat és a mozgás szeretetét egy példaképen keresztül ismertesse meg a nézőkkel.

Forrás: www.sportagvalaszto.hu