Támadó szellemű máltai csapatra számít a Videoton

A bajnoki ezüstérmes Videoton kétgólos előnnyel várja a máltai Balzan elleni, keddi idegenbeli visszavágót az Európa Liga első selejtező körében, és a múlt héten látottnál nyíltabban futballozó riválisra számít.

A székesfehérváriak csütörtökön sokáig szenvedtek a máltaiak ellen, a 79. percig nem tudtak betalálni a vendégek kapujába. Fejes András, a Videoton belső védője a klub honlapjának nyilatkozva elismerte, hogy nehezebb meccs volt, mint amilyenre számítottak, s ezt elsősorban a Balzan jól megszervezett védekezésével magyarázta.

Az biztos, hogy a visszavágón majd egy más felfogásban játszó máltai csapat ellen fogunk játszani, legalábbis mi erre készülünk, nem hiszem ugyanis, hogy a 2-0-s hátrányukat szeretnék megőrizni” – vélekedett a hátvéd, aki szerint a hazaiak támadóbb felfogású játéka kedvezhet majd a Videotonnak.

A fehérváriak már előzetesen is a párharc esélyesének számítottak, a 2-0-s előny megszerzésével pedig közel kerültek a továbbjutáshoz.

A második számú kupasorozatban érdekelt másik két magyar együttes, a Ferencváros és a Vasas csütörtökön játssza visszavágóját.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Balzan (máltai)-Videoton FC, Paola, kedd 17.45 (az első mérkőzésen: 0-2)

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?