Taroltak a japánok, Balázs Krisztián két szeren is döntős az I. junior torna-vb-n!

Japán legjobbjait senki sem tudta megszorongatni Győrben. Távol-keleti győzelemmel ért véget a sporttörténelmi vb, ugyanis az egyéni összetett versenyt, és a csapatfinálét is Japán nyerte az I. Junior Torna Világbajnokságon.

A Magyar Torna Szövetség csütörtök esti tájékoztatása szerint Balázs Krisztián két szeren is döntős! Az FTC-Telekom fiatal tehetsége korláton és nyújtón bejutott a legjobb nyolc közé. Előbbi szeren 13.833, utóbbin 13.133 pontot kapott.

Az összetett világbajnoki aranyérmet a japán Oka Sinoszuke nyerte meg, megelőzve a szintén japán Doi Rjoszukét, a bronzérmet pedig az ukrán Ilya Kovtun szerezte meg. A csapatdöntőt a japánok nyerték, az ukránok és az olaszok előtt.

A Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám alkotta magyar csapat az első csoportban mutatta be a gyakorlatokat csütörtökön, és 148.470 ponttal a 17. helyen végzett. Az ifjúsági olimpiai bajnok Balázs Krisztián vasárnap lép szerekhez a nyolcas döntőben.

Pénteken a lányok selejtezőjét rendezik meg, valamint egyéni összetett világbajnokot is avatnak, valamint csapatfináléra a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon.

Fotó: Freschli József/MATSZ