Tassi Attila újra a dobogó legfelső fokára állhatott

Megszerezte idei első futamgyőzelmét Tassi Attila Assenben, a HELL ENERGY Racing Team with KCMG versenyzője. A fiatal TCR versenyző ismét bizonyította tehetségét és korát meghazudtoló versenystílusával maga mögé utasította a mezőnyt.

A Hell tájékoztatása szerint már a szabadedzéseken is látszott, hogy a nyári szünet jót tett Tassinak, hiszen szép helyezéseket ért el, az időmérők után pedig a rajtrács 6. helyét sikerült lefoglalnia magának, a futamon végül egy helyet javítva, ötödikként ért célba.

Tassi_Attila02_Assen__Hell_Energy_2018

Vasárnap a második, fordított rajtrácsos futamon a 5. helyről rajtolva, bravúros előzéssel indított Tassi, majd acélidegekkel autózta végig a versenyt, maga mögött tartva Azconát, aki egy percre sem hagyta, hogy fellélegezzen a fiatal magyar versenyző. A rajt után nem sokkal Nagy Dani kiesése miatt belengették a sárga zászlót, de Tassi a safety car kiállása után is megtartotta pozícióját, így idén először ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Tassitól rendkívül érett versenyzést láthattunk, ami után megérdemelten foglalta el a dobogó legfelső fokát

Tassi_Attila01_Assen__Hell_Energy_2018

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre megint első lehettem. Mindkét nap jó helyről indultam, vasárnap aztán sikerült jól elkapni a rajtot is a második futamon, a csapat is szuperül állította be az autót, azt hiszem most először volt minden a helyén, szóval nagyon örülök és nagyon hálás vagyok nekik, ez közös siker volt.” – mondta Tassi örömittasan.

A másik HELL ENERGY versenyző, Josh Files hétvégéje nem alakult ilyen jól. Files-t a hungaroringi szabálytalansága 3 hellyel hátra sorolták, így hiába volt a szombati napon övé az időmérő győzelem, végül csak a 4. helyről rajtolhatott, de sajnos a 10. helyen végzett, vasárnap pedig technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.

fotó: Hell