Távozik a Fraditól Mészáros Rea

A klubot 2013 óta erősítő beálló előbb kölcsönbe kerül, a nyáron pedig átigazol új csapatához.

Mészáros Rea 2013-ban igazolt Vácról a Ferencvároshoz, az évek során a csapat meghatározó tagjává vált, az utóbbi időben azonban kevesebb játéklehetőség jutott neki. A 25 éves játékos most nevelőklubjához tér vissza – decembertől a szezon végéig kölcsönben szerepel a váciaknál azzal a kikötéssel, hogy klubunk bármikor visszarendelheti, a nyáron pedig szerződése lejártával átigazol a Váchoz – számol be a fradi.hu.

Visszatér ugyanakkor a napi munkába, és ideális esetben a szezon folytatásában bevethető lesz Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra is. A válogatott játékosokon kívül női kézilabdázóink az MTK-val közösen egy hét után újra edzésbe álltak, és gőzerővel készülnek a december 29-i folytatásra.

A fradi-hu-nak nyilatkozott a beállós játékos.

Hat évet töltöttél a Népligetben, volt már időd végiggondolni az elmúlt időszakot?

Mészáros Rea: Most, hogy váltottam, előjönnek az emlékek, és mindig arra jutok, hogy nagyon sok minden történt velem. Eszembe jutnak kis öltözős poénok és a nagy meccsek hangulata is, jó visszaemlékezni ezekre, és nálam is igaz, hogy csak a szépre emlékszem, mintha nehezebb napok soha nem is lettek volna.

Van olyan emlék, amit a legjobbként tartasz számon?

M. R. Nem mondanám egyikre se, hogy az a legjobb, de még most is borsódzik a hátam, ha felidézem, amikor az ideigazolásom után először megvertük a Győrt. Igaz, a nagy Bajnokok Ligája-meccsekkel is hasonló a helyzet… Biztosan hiányzik majd ez, de ez így is van rendjén, ha az ember elhagy egy megszokott közeget.

Fiatalként érkeztél és rutinos kézilabdázóként távozol. Miben változtál a legtöbbet?

M. R. Komolyodtam, az biztos, a pályán ma már kevesebb elemi hibát csinálok, és én is azt érzem magamon, hogy rutinosabb lettem, remélem, hogy ezt tudom is kamatoztatni a jövőben.

A személyiséged változott?

M. R. Az nagy változás volt az életemben, hogy itt lettem először önálló háztartás fenntartó, voltak is kisebb „balesetek” a konyhában, vicces visszagondolni erre. De egyébként nem sokat változott a személyiségem, akkor is a zárkózottabb emberek közé tartoztam, most is ilyen típus vagyok. Vácon szerencsére ismerősök közé kerültem, nem kell félnem semmitől. Nagyon jó volt a Fradiban lenni, de a pályafutásom szempontjából lépnem kellett, mert fontos, hogy több játéklehetőséget kapjak. Bízom benne, hogy ismét fel tudom építeni magam, így pedig a válogatott környékére is újra odakerülhetek.

Mészáros Reának az FTC köszöni eddigi munkáját és a további pályafutásához sok sikert kíván!

fotó: fradi.hu