Távozik a magyar női válogatott szövetségi kapitánya

Margret Kratz és a szövetség közös megegyezéssel megszünteti a szakvezető szerződését. Az egykori német válogatott labdarúgó, Marozsán Dzsenifer és Nadine Kessler korábbi edzője, a német utánpótlás-nevelésben és edzőképzésben is elismert Margret Kratz 2021 áprilisa óta vezette a magyar női válogatott munkáját.

Irányítása alatt a magyar női A-válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott, és közelebb került a nemzetközi elithez: a Nemzetek Ligája B-diviziójában a második helyen végzett, de a rájátszásban két vereséget szenvedett az európai elithez tartozó Belgiumtól.

A fejlődést a pályán elért eredmények mellett jelzi az is, hogy a játékosok mentalitása pozitív irányba változott. Az erős fiatalítási folyamat is sikeres volt. Nem véletlen, hogy jelenleg 14 válogatott játékos játszik külföldön, és néhányan már európai topcsapatokhoz szerződtek. Munkáját nagyban segítette a női akadémiákon megindult fejlődési folyamat – adta hírül az mlsz.hu.

„Boldog és elégedett vagyok, hogy három évvel ezelőtt elvállaltam ezt a feladatot. Sok jó embert ismerhettem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől. Nagyon szerettem a csapatban végzett munkámat, amelyet nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem, ugyanakkor a szakmai kihívások egyre nehezebbé váltak, a családomtól való távollét és az ezzel járó honvágy egyre erősebb lett, ami együttesen teherré vált számomra. Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött. Nagyszerű dolgokat értünk el együtt, és a csapat az elmúlt három évben jól láthatóan előrelépett. Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön. Tapasztalataimmal, segítségemmel és nemzetközi kapcsolataimmal továbbra is a volt játékosaim és edzőtársaim rendelkezésére állok majd. Keressenek nyugodtan, örömmel veszem.”

– mondta el Margret Kratz.

Az MLSZ köszöni Margret Kratz lelkiismeretes, kitartó és eredményes munkáját, jó egészséget és sikereket kíván neki az élet minden területén.

A német szakember volt a női A-válogatott első külföldi szakvezetője, utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége.

fotó: mlsz.hu