Thomas Drouet büszke Babos Timire

A monacói szakember 2014 tavasza óta segíti Timi pályafutását.

A magyar teniszező hivatalos honlapján nyilatkozott Babos Tímea edzőe, Thomas Drouet. A monacói szakember közel négy évvel ezelőtt érkezett a magyar játékos stábjába. Akkor Timi egyesben nem volt tagja a top100-nak, párosban sem tartozott még a világ legjobbjai közé. A kemény munka, a hit és az elszántság sok közös sikert eredményezett. Péntek óta pedig immár Grand Slam-trófea is mutatja, az együttműködés gyümölcsöző.

„Először a büszkeség jut az eszembe! Az a büszkeség, hogy Tímea ismét tenisztörténelmet írt Magarországon. Büszke vagyok arra, hogy ennek részese lehetek. Egy hónappal a tavalyi szingapúri világbajnokság előtt leültem beszélgetni Tímeával: azt mondtam, rendben, ebben az évben kiemelten készülünk erre a versenyre és javítunk a pároshoz szükséges képességeiden” – kezdte értékelését a szakember.

Thomas Drouet elárulta, attól a pillanattól kezdve speciálisabban készültek, számos új feladattal igyekeztek javítani a pároshoz szükséges képességeken.

„Javult a reflexe, magabiztosabb lett a mozgása és taktikailag is előrelépett. A nagy győzelem után pedig elmondtam Tímeának: a következő évre az a cél, hogy Grand Slam-versenyen is győzz és világelső is legyél. Érj el újabb történelmi sikert Magyarországnak! Tímea nagyon keményen dolgozik azon, hogy eredményesebb legyen egyesben és párosban is. Sokat javult a fizikai képessége és az edzéseken is változtattunk. Azt láthatjuk, hogy ez kifizetődött.”

A magyar játékos az idei szezont régi-új társsal kezdte női párosban. Sok volt a kérdőjel a külső szemlélőkben, talán a pénteki siker már bennük is más megvilágításba helyezi a döntést. Timi és Kristina Mladenovic megnyerte az Australian Opent!

„Rendkívül intenzív két hét volt. De mérkőzésről mérkőzésre láthattuk, hogy egyre jobban játszananak. Az utolsó három mérkőzésen pedig már roppant agresszívan és okosan teniszeztek – tette hozzá Thomas Drouet, majd így folytatta: – Büszke vagyok erre! Büszke vagyok arra is, hogy milyen erőfeszítéseket tettünk a legutóbbi szezonban is, pedig nem volt igazán könnyű év. Rengeteg nehézségünk akadt, hiszen egyesben például 14 alkalommal búcsúzott Tímea az első fordulóban. De soha nem adtuk fel! Minden reggel úgy ébredtünk, hogy megoldást akartunk találni Tímeával közösen. A nyári szünet után kezdődött a változás. Azóta Tímea új játékos lett, sokkal pozitívabb, sokkal nyugodtabb, és jóval harcosabb is.”

Thomas Drouet úgy véli, a mostani Grand Slam-siker az egyéni szereplésre is jótékony hatást gyakorol majd.

„Magabiztosságot adhat az egyesre, hogy párosban már nyert ilyen nagy tornát. Hiszek abban, hogy egyéniben is elérhet ehhez hasonló nagy sikert. Azt a kérdés, hogy lesze-e elég hite ahhoz, hogy bízzon Önmagában. Párosban már tökéletesen tudja kezelni a hatalmas nyomást. Ezt egyesben is meg tudja tenni. Hiszen a nyomás ugyanaz. És ezen a versenyen megmutatta, rendelkezik ezekkel a képességekkel” – hangsúlyozta a szakember.

Thomas Drouet kiemelte: reméli, hogy a női párosban elért siker hatása hamarosan egyesben is jelentkezik.

„Addig pedig a javulásért dolgozunk, hogy minden egyes nap jobb és jobb játékos legyen. Végül, de nem utolsósorban: szeretnék köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik segítettek és támogattak bennünket, különösen a nehéz időkben!”

 

Thomas Drouet és Timi közös eredményei (2018.01.26.-ig):

  • Legjobb helyezés egyesben: 25. (2016. szeptember 19.)
  • Legjobb helyezés párosban: 7. (2017. október 30.)
  • Tornagyőzelem egyesben: 1 WTA Tour (2017: Budapest), 1 WTA125-ös (2015: Taipei), 2 ITF (2014: Gifu, Poitiers)
  • Tornagyőzelem párosban: 1 Grand Slam (2018: Australian Open), 1 WTA Finals (2017: Singapore), 9 WTA Tour (2014: Kuala Lumpur, 2015: Dubaj, Marrákes, Róma, 2017: Sydney, Rabat, Quebec City, Taskent, Moszkva)
  • További döntők egyesben: 4 WTA Tour (2015: Marrákes, 2016: Florianopolis, 2017: Quebec City, Taskent)
  • További döntők párosban: 3 Grand Slam (2014: Wimbledon – női páros, 2015: Wimbledon – vegyes páros, 2016: Wimbledon – női páros), 6 WTA Tour (2014: Monterrey, Cincinnati, 2016: Miami, Florianopolis, 2017: Madrid, Peking), 1 WTA125-ös (2014: Limoges)