Tiszteletbeli tag lett Szabó Tünde

A tanári pálya nem foglalkozás, hanem hivatás, hiszen testnevelő tanárként Önök azon munkálkodnak nap, mint nap, hogy a fiataloknak átadják a sport által közvetített értékeket: megtanítsák, hogy a sport megköveteli az önfegyelmet, a higgadtságot, az odafigyelést, így hatással van a jellem, az értelem, és a lelkiismeret alakulására, fejlődésére – fogalmazott köszöntőjében Szabó Tünde az Országos Testnevelésügyi Konferencia megnyitóján, Kozármislenyben.

A sportért felelős államtitkárság szombati tájékoztatása szerint a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) hétvégi szakmai konferenciájának ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott még dr. Hamar Pál, az MTTOE elnöke, dr. Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere, valamint a helyi Janikovszky Éva Általános Iskola intézményvezetője, Varga Éva.

A kétnapos szakmai rendezvény, a Pécsi Egyetem neves előadóival, olyan kérdéseket jár körül, mint az iskolai testnevelés jövője, a küzdősportok, illetve a gyógytestnevelés helye a köznevelésben, a sport, az élményalapú nevelés és a testnevelés összefüggései, de külön kitérnek a testnevelő tanárképzés aktuális kihívásaira is.

A konferencia keretében az MTTOE Elnöksége Tiszteletbeli Tagságot adományozott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkárnak, aki egyben az esemény egyik fővédnöke is.

Az államtitkár méltatta a testnevelő tanárok felelősségteljes munkáját, emlékeztetve, hogy ők azok, akik először ismertetik meg gyermekeinket a sport, a mozgás élményével, illetve első példaképként az ő feladatuk, hogy a gyermekek, a fiatalok technikai, taktikai és erőnléti felkészítésén túl, személyiségük tudatos formálásában is részt vegyenek. A testnevelők nem pusztán egy gyermek, egy osztály, de a jövő generációjának testi-lelki nevelésért dolgoznak – mondta az államtitkár.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?