Tizenhat érmet szereztek a magyarok az egri uszonyosúszó világkupán

Az Egerben megrendezett XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupa második, és egyben zárónapján is komoly sikereket könyvelhettek el maguknak a magyar versenyzők.

A szervezők tájékoztatása szerint Semostyán Róbertet teljesítménye az 1500 méteres férfi felszíniben egészen a dobogó második fokáig juttatta. Holoda Péter 100 méteres férfi uszonyos gyorson ezüstérmet, a női mezőnyben Varga Krisztina ezüstöt, Senánszky Petra pedig aranyérmet szerzett.

(fotó: Magyar Búvár Szakszövetség)

Varga később, megfázás miatt, visszalépett a 200 méteres számtól.400 méteres férfi felszíniben Bukor Ádám a dobogó második fokát foglalhatta el, Mozsár Alex pedig a harmadik helyet vívta ki magának. A délután folyamán 200 méteres női uszonyos gyorson Stadler Csenge bronzérmet szerzett.

 

Reméltem, hogy mind a két főszámomban sikerül majd dobogóra állnom, és ez sikerült is. A mai időeredményem lehetett volna jobb is, de sajnos a magyar csapat többi tagjához hasonlóan én is picit lebetegedtem. Az elért helyezéssel azonban elégedett vagyok.” – mondta Stadler.

 

A további eredményeket itt lehet elérni.

(fotó: Magyar Búvár Szakszövetség)

 

A magyarok végül összesen, 5 arany-, 7 ezüst-, és 4 bronzérmet szereztek.

 

Az egri CMAS uszonyosúszó világkupára a 18 országból 559 résztvevő jelentkezett, és ők 58 versenyszámban mérhetik össze tudásukat. A viadalon négy kontinens képviselteti magát, az európai országok mellett érkeznek sportolók az Egyesült Államokból, Indonéziából és Tunéziából is.

Magyar éremgyűjtés az egri világkupa első napján

fotó: Magyar Búvár Szakszövetség