Tizenhat játékossal folytatja a munkát a magyar férfi vízilabda-válogatott

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott több klasszisát is nélkülözve, a szövetség elnökségének támogatását élvezve a Világliga Szuperdöntőjében úgy lett ötödik, hogy két elődöntőssel döntetlent játszott, a két legjobbal pedig nem találkozott. A stáb a tapasztalatokat leszűrte, a vb-re 16-os, legerősebb keret készül tovább.

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a múlt heti világliga szuperdöntőjébenn ötödik helyen végző csapatból négyen  – Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő és Német Toni – csatlakoznak a kerethez.

„Reális cél volt előzetesen a belgrádi négy közé jutás, a látottak alapján mindez megvalósítható is lett volna. A csapatban tíz olyan játékos szerepelt, akik játszottak az idényben a válogatottban, köztük három világbajnok, Európa Kupa- és Világkupa-győztesek, Eb-ezüst- és bronzérmesek. Az elődöntős spanyol és ausztrál válogatottal egyaránt döntetlenre végeztünk a meccsen, nagyon sajnáljuk, hogy a horvátokkal és a szerbekkel nem kertültünk össze. Több kulcsjátékosunk nélkül ez nem rossz teljesítmény, még akkor sem, ha jobb pozícióban reménykedtünk.”  – mondta el Märcz Tamás szövetségi kapitány

A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy 
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), KovácsGergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna – jegyek itt!

A program

2019. június 30., vasárnap
Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30

2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30

2019. július 2., kedd
Hollandia- Franciaország, 16:00
Magyarország-Görögország, 19:30

 

fotó: Madar Dávid / MVLSZ