Tizenkét éremmel zárta a magyar csapat az uszonyosúszó Eb-t

A 27. CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság negyedik versenynapján a magyar válogatott tagjai ismételten sikeresen zárták a napot és újabb két érmet szereztek.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az 50 méteres női búvárúszás előfutamán magyar csúccsal indult a nap: 00:16.69, melyet a délutáni döntőben Varga Krisztina 00:16.59-re javított, végül két századmásodperccel csúszott le a dobogóról. “Nagyon örülök az időmnek, mert egyáltalán nem számítottam ilyen jó eredményre, pláne, hogy kétszer is sikerül magyar csúcsot úsznom.” – nyilatkozta Kriszta.

Bukor Ádám 800 méteres férfi felszíniben ezüstérmet szerzett, a 4×100 méteres női felszíni váltó csapat, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Varga Krisztina és Senánszky Petra pedig a dobogó harmadik helyére állhatott. A magyar küldöttség számára a vasárnapi nappal és 12 éremmel lezárult a 27. CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság, mivel a hétfői, nyíltvízi számokban nincs magyar induló.

A mieink legeredményesebb uszonyosúszója a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra lett 4 éremmel (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz), míg a férfiaknál Bukor Ádám (2 ezüst, 1 bronz) és Mozsár Alex (1 ezüst, 2 bronz) egyaránt 3-3 medált szerzett az Eb.

A magyar válogatott jelenleg az éremtáblázat 4. helyén áll 2 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzéremmel, holtversenyben a házigazda görögökkel, akik viszont többször állhattak a dobogó legfelső fokára.

A további időeredményeket az alábbi linken lehet olvasni.

 

fotó: Magyar Búvár Szakszövetség