Több fontos üzenete van ennek a vb-nek

Keleti Ágnes, Dr. Szabó Tünde és Kulcsár Krisztián is egyet ért abban, hogy egy jó előkészített világbajnokság zajlik Győrben. A Nemzet Sportolója, az EMMI sportért felelős államtitkára, és a MOB elnöke a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon nyilatkozott a világverseny sajtócsapatának.

Keleti Ágnes szerint jó az, hogy ilyen fiatalon világbajnokságon versenyezhetnek a tornászok. A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász csütörtökön látogatott ki a vb helyszínére. „Alaposan megváltozott és felgyorsult ez a sportág is, jó látni ezt a sok tehetséges fiatalt. Bízom benne, hogy sokuk sportolói karrierje igazából csak most kezdődik.” – mondta a 98 éves olimpiai bajnok.

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a vb sajtócsapatának elmondta: a junior torna-világbajnokságnak több fontos üzenete is van. „Magyar sportdiplomáciai sikernek örülhetünk, hiszen magyar kezdeményezésre első alkalommal rendeznek junior világbajnokságot ebben a sportágban. A fiatal tehetségek hamar példaképek lehetnek, mert ők a jövő bajnokai. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a 2019-es hazai rendezésű világversenyeket tekintve egy újabb, több mint 60 nemzetet felvonultató, olimpiai sportágban mutatjuk meg a világnak, hogy a magyarok sportrendezvény szervezésben is kiválóak.” – mondta az államtitkár.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elismerően nyilatkozott a világbajnokságról. „A csütörtöki napot keretes szerkezetbe foglaltam Győrben, hiszen itt voltam a megnyitón, majd a fővárosban voltak feladataim, de az esti eredményhirdetésen díjátadóként részt vettem. Minden dicséretet megérdemel Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Torna Szövetség. Fantasztikus világbajnokságot szerveztek” – mondta a MOB-elnöke.