Több helyen változott a magyar keret

Több helyen változott az osztrákok elleni csütörtöki és pénteki barátságos mérkőzésekre készülő magyar jégkorong-válogatott kerete.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint Nagy Krisztián és Fejes Nándor nem tud a szakmai stáb rendelkezésére állni, míg Szabó Bence, a Budapest JA hátvédje meghívót kapott. A keret keddtől gyakorol a Tüskecsarnokban – adta hírül az MTI.

A csapat csütörtök reggel kel útra Ausztriába, és játszik két meccset a szintén A csoportos házigazdával. Mivel a héten nincs hivatalos nemzetközi szünet, és az osztrák bajnokság sem áll le, ezért a Hydro Fehérvár AV19 játékosai, valamint Kevin Constantine szövetségi kapitány – a fehérváriak vezetőedzője – nem lesznek jelen a két válogatott találkozón Kapfenbergben. Fodor Szabolcs és Szilassy Zoltán másodedzők irányítják majd az együttest. Csütörtökön és pénteken is 18.30-kor kezdődik az összecsapás.

A keret:

kapusok:
Farkas Roland (BJA HC), Halász Béni (Northern Michigan University)

hátvédek:
Falus Ádám (Küsnacht Lions), Garát Zsombor (BJA HC), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (FTC-Telekom), Szabó Bence (BJA HC), Tóth Gergely (BJA HC), Vokla Roland (DEAC)

csatárok:
Császár Hunor (Gyergyói HK), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (Vimmerby HC), Kreisz Brúnó (FTC-Telekom), Papp Kristóf (Northern Michigan University), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Rétfalvi Kristóf (FEHA19), Sági Martin (DEAC), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Schlekmann Márk (BJA HC), Szigeti Ákos (Gyergyói HK), Vincze Péter (Gyergyói HK)