Több, mint sport Mezőtúron!

Sport és életmód fesztivállá bővül idén a múlt nyáron bemutatkozott vízilabdás seregszemle Mezőtúron.

Hat ország, közel félszáz csapat, festői helyszínek, új sportágak, olimpiai bajnok sztárvendégek, kiállítók, előadások, bemutatók, gasztroélmények és zenei csemegék. Dióhéjban ezzel várja vendégeit augusztus 14-18. között a Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál Mezőtúron – hangzott el az eseményt beharangozó pénteki sajtótízórain.

A szervezők tájékoztatása szerint Mohi Zoltán főszervező, az Invictus Úszóés VízilabdaSCKft. szakosztály vezetője az eseményen kiemelte: a tavaly vízilabda fesztiválként debütált rendezvény az eredeti szándéknak megfelelően idén a mozgáshoz és a kikapcsolódáshoz köthető programok jóval szélesebb palettáját felvonultató seregszemlévé lép elő.

Az idén immár Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál elnevezésű seregszemle a vízilabda mellett strandfoci és strandkézilabda sportágakban is lehetőséget teremt arra, hogy arésztvevőhat országközel félszázcsapataösszemérje tudását és felkészültségét. Aversenyek mellett a kiállítók, fellépők, interaktív programok is gyönyörű környezetben, az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében szórakoztatják a résztvevő gyermekeket, szülőket és a kilátogató vendégeket hangsúlyozta. Ezzel a fiatalok sportválasztásához is igyekeznek segítséget nyújtani jegyezte meg.

„A fesztivál ugyanakkor nem csupán a sportokról szól, célunk egy komplex élményt nyújtó, családi rendezvény megvalósítása, mely Mezőtúrt és a térség természeti szépségeit is bemutatva hozzájárul e vidék sportturizmusának fellendítéséhez” fogalmazott Mohi Zoltán.

Kis Gábor olimpiai bajnokvízilabdázó, az Invictus Úszóés VízilabdaSCKft. szakmai igazgatója arra is kitért a tájékoztatón, hogy a strand mellett a festői szépségű Hercegasszony Birtok területén is zajlanak majd a fesztivál eseményei. A helyszínek és a sportágak bővülése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne törekednének a profizmusra. Céljuk a versenyekre benevezett csapatoknak olyan feltételeket biztosítani, mely segíti valamennyi résztvevő felkészülését a következő szezonra és megmérettetésekre. Ennek részeként a mérkőzések között olyan (sztár)vendégekkel találkozhatnak a gyerekek, mint Biros Péter és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók jelezte.

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere szerint a program tavalyi nagy sikerű bemutatkozása után a város örömmel segíti a rangos esemény újbóli megrendezését és életmód fesztivállá bővítését, mely várhatóan látogatók tömegei mellett sok neves sportolót, kiállítót, fellépőt is vonz majd.

Méltatva a házigazda Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. tevékenységét a városvezető úgy fogalmazott: aklubazelmúltévekben felpezsdítette ésakorábbinál magasabbszakmai szintre emelte a helyi úszó- és vízilabda életet. Utóbbi sportág az Invictus megjelenését követően éledt újjá a településen tette hozzá megjegyezve: komoly értéknek tekintik, hogy a mezőtúri székhellyel működő egyesület mára 150 igazolt sportolóval szkélkedhet, ráadásul ez a szám folyamatosan növekvő. Az együttműködésnek köszönhetően a városi strandfürdőben és fedett uszodában közel 100 millió forintos fejlesztés valósult meg az elmúlt években és további, többek között a létesítmény vízfelületét növelő beruházásokat is terveznek közösen húzta alá.

Augusztus Mezőtúr –Túri Fullánk Fesztivál-

web: http://turifullankkupa.hu/

A rendezvény közösségi oldala: https://www.facebook.com/turifullankokfestival/

 

Fotó: Bugány János