Több százan kísérték utolsó útjára Tóth Bendegúzt

Lakóhelyén, Gombán a községi temetőben több százan kísérték utolsó útjára a múlt csütörtökön edzés közben tragikus hirtelenséggel elhunyt válogatott versenyzőt, Tóth Bendegúzt.

A hazai szövetségpénteki közlése szerint a Magyar Birkózószövetséget (MBSZ) Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, Farkas Tibor főtitkár, a három szakvezető (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András) és a teljes apparátus képviselte.

Az MBSZ részéről a volt sporttárs, Bácsi Péter búcsúztatta az U23-as és kadet Eb-ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második 22 éves kiválóságot.

Ott voltak a női, a kötött- és a szabadfogású válogatott tagjai, Tóth Bendegúz klubja, az ESMTK vezetői, így Harót János, az egyesület és Losonczi Ottó, a birkózó-szakosztály elnöke, valamint korosztályos versenyzői. Jelen volt és beszédet mondott még Hiller István, a Parlament alelnöke, a pesterzsébeti választókörzet országgyűlési képviselője, Lehota Vilmos, Gomba község és Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.

Az emelkedett szertartáson jelenlévők koszorúkkal és egy-egy szál virággal búcsúztak a fiatal kiválóságtól. Tóth Bendegúzt az MBSZ és az ESMTK egyaránt saját halottjának tekinti.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás