Többhetes kihagyás vár Szöllősi-Zácsik Szandrára

Szöllősi-Zácsik Szandra a Krim Ljubljana elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést.

Az FTC hétfői közlése szerint Szöllősi-Zácsik Szandrára több hetes kihagyás vár. Mint ismert a Krim Ljubljana elleni BL-mérkőzésen megsérült, ugyanis nem tudta felemelni a karját. A válogatott átlövő vállát korábban már meg kellett műteni, de úgy néz ki, ezúttal nincs szükség operációra.

A kivizsgálás és az MR-felvétel azt mutatta, hogy nagy kiterjedésű ödéma van a felkar csontjában, de szerencsére nem látható olyan sérülés, amely miatt műtétre lenne szükség – mondta el a fradi.hu-nak az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa, dr. Pavlik Attila. – Ezzel együtt a felépülés biztos, hogy több hetet is igénybe vesz. További vizsgálatok várnak még a játékosra, de a rehabilitációt megkezdtük már.

Ezzel sajnos az is eldőlt, hogy a nemzeti csapat erőssége nem lehet ott a novemberi Európa-bajnokságon, de jó hír, hogy egyre kevésbé fáj a sérült testrész.

Bizonyos mozdulatokra érzek még fájdalmat, de a hétköznapi életre már alkalmas a karom. Elkezdtem a rehabilitációt, járok kezelésekre, és várom, hogy javuljon a helyzet. Sajnos az Európa-bajnokság kimarad számomra, de annak örülök, hogy nem lett még súlyosabb a sérülés. Bevallom, a meccs után nagyon féltem attól, hogy újra műtétre lesz szükség, és ehhez képest a jelenlegi helyzet pozitív, de persze, egyáltalán nem vagyok boldog a történtek miatt.

– mondta e l a fradi.hu-nak Szöllősi-Zácsik Szandra.

 

fotó: Horváth Balázs / Blasius Photography