Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nem tagja az utazó vb-keretnek

Két nappal a németországi női világbajnokság rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amelyen a torna felvezetése mellett az MKSZ bejelentette együttműködését az Aegon biztosítóval.

A Magyar Kézilabda Szövetség szerdai tájékoztatása szerint az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Magyar Kézilabda Szövetség együttműködési megállapodást írt alá, amely alapján az Aegon 2017 novemberétől főtámogatója a szövetség munkájának.

Az Aegon révén valamennyi felnőtt és korosztályos válogatott játékosát biztonságban tudhatja a Magyar Kézilabda Szövetség, a felnőttek, a juniorok, az ifjúságiak és a serdülők között, teremben és strandkézilabdában, ilyen jelentős játékoslétszámnál és a folyamatos versenyzés mellett fontos a megfelelő partner, ezért is üdvözöli örömmel az MKSZ támogatói sorában az Aegon Magyarország Biztosítót.

Az Aegon biztosítóként üzleti partnereivel általában hosszútávú együttműködésre törekszik, így ez a mostani megállapodás is legalább 3 évre szól. Az Aegon biztosító által nyújtott támogatást az MKSZ elsősorban az utánpótlás-nevelés, korszerű sporteszközök vásárlása, létesítményfejlesztés, és edzői továbbképzések céljára szeretné fordítani.

– Az Aegon szponzori palettáján viszonylag új elem a sport támogatása, bár korábban – 2013 és 2015 között – már támogattuk az FTC női kézilabda csapatot. A biztosítási szakma és a sport között számos közös értéket találunk. Ilyen például a folyamatos szakmai fejlődés fontossága, a kitartás, de az egészséges életmód is, amelyeket ezzel a támogatással is szeretnénk erősíteni – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

AZ AEGON-RÓL:
Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Az Aegon Magyarország 2017-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, de gyökerei 1949-re nyúlnak vissza, akkor kezdte meg működését az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat, mely széles rétegeknek nyújtott biztosítási szolgáltatásokat. A cég ma már egy nagy nemzetközi cégcsoport sikeres tagja, több mint 20 piacon van jelen világszerte, így Amerikában, Európában és Ázsiában is megtalálhatók leányvállalatai. Az Aegon vállalatok több mint 23 ezer embert foglalkoztatnak és több millió ügyfelet szolgálnak ki a világon.
Az Aegon Magyarország kiváló működését számos díjjal ismeri el a szakma, az üzleti partnerek és az ügyfelek: ilyen pl. az Év Pénzintézete, az Év ügyfélbarát biztosítója 2015, 2016 díjak.
A magyar csapat számára szombaton rajtoló világbajnokság kapcsán Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke elmondta, hogy az utóbbi időben sokat fejlődött a csapat, amely jó közösségként és jó hangulatban utazik ki Németországba. –Kim Rasmussen szövetségi kapitány munkájának köszönhetően előrelépett a válogatott, és a norvégiai Möbelringen Kupán jó volt nézni a csapatot, úgy érzem, egy héttel a világbajnokság előtt jó formát mutatott. Sokat beszélgettem a szövetségi kapitánnyal és a lányokkal is, a kiugró eredményt úgy érzem, jövőre várhatjuk az együttestől, de már idén is nagy bizakodással utazunk ki a vb-re, és remélem, hogy a szurkolók részéről is igazán pozitív légkör veszi majd körül a lányokat.

Nagyon várjuk a világbajnokságot, jó szellemű csapattal utazunk ki, és remek volt a norvégiai felkészülési torna is, láttuk, hogy miben vagyunk jók és miben kell még fejlődnünk – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány– Három nagyon gyors csapat ellen léphettünk pályára, ennek köszönhetően mi is gyorsultunk. Frissnek kell lennünk, ezért is örülök, hogy a keretben lévő játékosok közül a legtöbben egészségesek. Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita még nem áll készen, teljes felelősséggel tartozunk nekik és klubjaiknak is a szerepeltetésükkel kapcsolatban, ezért folyamatosan kapcsolatban maradunk velük, és ha szükségünk lesz rájuk, valamint az állapotuk is megengedi majd, akkor csatlakozhatnak hozzánk. A vb-t illetően minden meccsen nyerni szeretnénk, de tudjuk, ahogy haladunk előre a torna folyamán, az utolsó két, lengyelek és csehek elleni csoportmérkőzés, majd a nyolcaddöntő egyre nagyobb jelentőséggel bír, és ha jók leszünk, akkor beszélhetünk 6., 7., de akár 8. és 9. mérkőzésről is. Szeretnénk a csapat játékában a hullámzásokat kikerülni, ez lehet a siker titka.

Görbicz Anita csapatkapitány: – Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, de azt megígérhetem, hogy a szívünket és a lelkünket kitesszük a csapatért minden mérkőzésen. Igyekszünk a saját maximumunkat nyújtani és kiküszöbölni a hibákat. Jó játékkal szeretnénk kirukkolni, és úgy szeretnénk szerepelni, hogy tiszta lelkiismerettel jöhessünk haza – remélhetőleg minél később.

Bíró Blanka: – Lépésről-lépésre kell fejlődnünk, a felkészülés során Norvégia ellen már remekül ment a védekezés is, ezt kell alapnak tekintenünk, igazi csapatként kell küzdenünk, és akkor sikeresek lehetünk a vb-n.

Klivinyi Kinga: – Nem lesz könnyű a rajt a vb-n Norvégia és Svédország ellen, de 100 százalékot akarunk nyújtani, ugyanakkor tudjuk, hogy a lengyelek és a csehek elleni találkozók is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Az utazó keretről a szövetségi kapitány döntése alapján a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége november 29-i ülésén határoz.

A magyar női válogatott kerete: 
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István

A világbajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során 3 cserére nyílik lehetőség.

Tartalékok: TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Női világbajnokság, 2017. december 1-17., Németország

Csoportbeosztás: 
A-csoport (Trier): Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay
B-csoport (Bietigheim): Norvégia, Svédország, Csehország, Magyarország, Argentína, Lengyelország
C-csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia
D-csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

A magyar válogatott csoportmérkőzései a B-csoportban: 
December 2., szombat 20:30: Norvégia-Magyarország
December 3., vasárnap 18:00: Magyarország-Svédország
December 5., kedd 14:00: Magyarország-Argentína
December 7., csütörtök 14:00: Lengyelország-Magyarország
December 8., péntek 18:00: Csehország-Magyarország

A csoportmérkőzések helyszíne: Bietigheim-Bissingen, EgeTrans Arena
Az A- és B-csoport továbbjutóinak nyolcaddöntőre Lipcsében kerül sor, az Arena Leipzigben.

A negyeddöntők helyszínei Lipcse és Magdeburg, az elődöntők, a döntő és a bronzmérkőzés helyszíne Hamburg.

Jegyek a világbajnokságra: http://germanyhandball2017.com/tickets/
A világbajnokság honlapja: http://germanyhandball2017.com

A világbajnokság a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) oldalán:
http://www.ihf.info/IHFCompetitions/WorldChampionships/WomensWorldChampionships/IHFWomen%E2%80%99sWorldChampionshipinGermany2017

fotó: keziszovetseg.hu