Torba Erik döntős, Lőrincz Tamás bronzmérkőzéses az Európai Játékokon!

Megkezdődtek a kötöttfogásúak küzdelmei Minszkben, a 2. Európai Játékokon, rögtön magyar főszereplőkkel.

A korosztályos szinten több világversenyes éremmel rendelkező, a felnőttek között 2017-ben Eb-5. Torba Erik (60 kg) technikai tussal verte a svéd Fazljiját, 5-1-re az U23-as Eb-2. román Arnautot, majd az elődöntő változatos küzdelmében 6-5-re az Eb-3. grúz Csharitasvilit, így a fináléba jutott. Itt majd szombaton a világ- és Európa-bajnok orosz Marjanjan vár rá.

Birkóztam már a grúzzal, s mindig ilyen változatos meccset, most jobban bírtam a végét, ez számított. A döntőben nagyon nehéz lesz az oroszt megpörgetni, ki kell találni valamit” – fogalmazott pályafutása eddigi legnagyobb eredménye kapcsán Torba, akinek köszönhetően már most biztos, hogy nem távozik érem nélkül Minszkből a magyar válogatott.

A háromszoros Eb-győztes, olimpiai és vb-2. Lőrincz Tamás (77 kg) idei mindössze második versenyén a francia Nuguest 10-2-re, a fehérorosz Lijahot 5-1-re verte, az elődöntőben viszont 4-1-re kikapott az általa korábban legyőzött örmény Csaljantól, így a bronzmérkőzésen lesz érdekelt szombaton. „Most ennyi sikerült, nagyon egyben volt az örmény, lepattantam róla, én pedig nem voltam a legjobb erőmben. Ettől függetlenül éremért jöttem, ezt meg is akarom szerezni” – mondta Lőrincz.

Krasznai Máté (67 kg) egy vereséggel kiesett, a szombaton rajtolók közül az Eb-győztes, vb-3., olimpiai 5. Lőrincz Viktor (87 kg) svájci, a 2009-es világbajnok Kiss Balázs (97 kg) pedig szerb riválissal – régi ismerősével, a grúz származású Kadzsalával – kezd.

Fotó: MBSZ