Torna Eb: Jól szerepeltek a felnőttek a pódiumedzésen

Jól sikerült az Európa-bajnokság főpróbája, azaz a pódiumedzés a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt válogatottnak a mersini a kontinensviadalon – erről Altorjai Sándor csapatvezető számolt be a helyszínről.

A Magyar Torna Szövetség közlése szerint a szerdai junior selejtezők előtt kedden még a felnőtt tornászok is a szerekhez léptek a pódiumedzésen. A mieink a harmadik csoportban szerepeltek, talajjal kezdtek, és a pódiumon mindenki bemutatta gyakorlatait. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, aki a magyar delegáció vezetője, elmondta: a fiúk jól teljesítettek, bár több kisebb hibát is ejtettek. Az első felnőtt versenyén szerepet kapó Bátori Szabolcson lehet érezni a versenydrukkot, de bizakodásra adhat okot, hogy az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid remek nyújtógyakorlatot mutatott be. A szakvezető a helyszínen tartózkodó két trénerrel, Szűcs Róberttel, a válogatott vezetőedzőjével és Fazakas Csabával közösen reménykedik abban, hogy csütörtökre minden a helyére kerül.

A pódiumedzés után kialakult az is, ki, melyik szeren indul. Mint ismeretes, a selejtező az 5-4-3 szisztéma alapján zajlik, vagyis az 5 versenyzőből 4 mehet a szerekre, amelyekből a 3 legjobb számít. Tomcsányi Benedek és Mészáros Krisztofer mind a hat szeren indul, Vecsernyés Dávid lólengésen, korláton és nyújtón mutat be gyakorlatot. Klubtársa, Kiss Balázs a korlát kivételével minden szeren versenyzik, míg az újonc Bátori Szabolcs talajon, gyűrűn, ugráson és korláton szerepel.

A felnőtteknél a csütörtöki selejtezőből a legjobb hat csapat jut be a szombati csapatdöntőbe, illetve a csütörtöki nap kvalifikál a vasárnapi szerenkénti finálékra is, ahol a legjobb nyolc versenyző kap helyet szerenként, országonként két fő.

A hivatalos program szerint szerdán a juniorok selejtezőivel veszi kezdetét az Európa-bajnokság. A Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd és Molnár Botond összeállítású csapat a 2. csoportban mutatkozik be, ahol lólengéssel kezd, helyi idő szerint 14.00-16.45 óra között.

Altorjai Sándor, csapatvezető: Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, bár a felnőttek talán kicsivel többet hibáztak, mint hétfőn a juniorok. Az mindenképpen biztató, hogy Vecsernyés Dávid jól szerepelt, és megcsinálta a nyújtógyakorlatát. Abban reménykedünk a kint lévő kollégákkal, hogy a selejtezők kezdetére, azaz csütörtökre minden összeáll. Tomcsányi Benedek bokája egy picit fáj, őt lehet, hogy pihentetni kell szerdán, de csütörtökre ő is harcra kész lesz, ezt leszámítva pedig mindenki egészséges, és már nagyon várja a versenyt.

Részletes program, helyi idő szerint:
December 9. –  Selejtezők (junior) 10:00-20:45 (magyarok 14.00-16.45, 2. csoport)
December 10. – Selejtezők (felnőtt) 10:00-20:45 (magyarok 18.00-20.45, 3. csoport)
December 11. – Egyéni összetett döntő (junior) 12:00-14:50
December 12. – Csapat döntő (felnőtt) 15:00-17:30
December 13. – Szerenkénti döntő (junior) 10:00-12:30
Szerenkénti döntő (felnőtt) 15:00-18:45
December 14. – Érkezés: 19.25, Liszt Ferenc repülőtér