Torna Eb: Minden rendben Bázelben

Mind a felnőtt férfi, mind pedig a felnőtt női válogatott szerencsésen megérkezett a torna Európa-bajnokságnak otthont adó Bázel városába, és már az első edzéseken is túl van – erről Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára, a delegáció vezetője adott tájékoztatást.

A helyszíni beszámolója szerint a szervezéssel minden a legnagyobb rendben, a szállás és az étkeztetés is elsőrangú, a sportolók minden igényt kielégítő 5 fogás közül választhatnak ebédre és vacsorára a csarnokban – derült ki a magyar szövetség közléséből.

A szervezők a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, mindent elkövettek azért, hogy a tornászok tényleges “buborékban” legyenek, így csökkentve minimálisra az esetleges fertőzések kockázatát. Az első edzéseken is túl van a Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Kállai Zoltán, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi és a Bácskay Csenge, Kovács Zsófia, Székely Zója, Péter Sára összetételű felnőtt női csapat, de még az este folyamán is vár tréning Kovácsékra.

Az egyetlen negatívum a versenycsarnokban található spotvilágítás és az általuk nyújtott fény, de ezzel a kérdéssel már foglalkoznak a rendezők. A delegáció vezetője továbbá elmondta, a kontinensviadal mezőnye teljesnek tekinthető, szinte a legtöbb nagy név is jelen van.

Hétfőn a hölgyek pódiumedzésével folytatódik a program.

Altorjai Sándor, delegációvezető:

Ami a legfontosabb, hogy egyelőre minden rendben van az étkezéstől elkezdve a szállásig. A biztonság pedig egészen elképesztő, nagyon ügyelnek arra, hogy a versenyzők a lehető legszigorúbb “buborékban” legyenek.Amikor ma a delegáció egyik tagjával meg szerettük volna nézni egy másik nemzet edzését, nem engedtek be, arra hivatkozva, hogy nem a mieink vannak a csarnokban.  Tehát a szervezésre eddig nem lehet panasz. Egyedül a spotlámpa fénye nem kielégítő, de erről már tárgyal a zsűri és a szervezők. A versenyzőknek nem jó, ha a spottal csak a szerek vannak megvilágítva, mert egyrészt a tornászok szemébe világít, másrészt nem tudnak megfelelőképpen tájékozódni, mert mindenütt sötét van. Bízom benne, hogy már egyeztetnek és lesz változás.