Történelmi Lakatos-Lutter és Bagics arany az ob-döntőn

A Lupa-tónál vasárnap befejeződött a strandröplabda országos bajnokság döntője. A nőknél új rekordot felállítva Lakatos Enikő és Lutter Eszter sorozatban negyedik bajnoki címét szerezte meg, míg a férfiaknál Nacsa Gábor és Bagics Balázs nyakába került az aranyérem – utóbbi ugyancsak új csúcsot elérve ötödször végzett az első helyen a férfiaknál.

A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint a reggeli elődöntőkben is folytatódott az ob-döntőt jellemző meglepetés sorozat. A férfiaknál például az idén két ob-fordulóban is döntőt játszó Benkő Balázs és Oláh Botond elvérzett Kiss Dániel és Takács Gergely ellenében. A másik ágon viszont a dunaújvárosi győztes Bagics és Nacsa magabiztosan került fináléba Jánossy Bálinttal és Vocskó Mátéval szemben. A bronzmeccsen aztán a fiatalok magabiztosan nyerték az első játszmát, azonban nem véletlenül volt korábban kétszer is bajnok Vocskó: a másodikat ők húzták be és végül a döntő játszmában a bronzérmet is elcsenték a fiatalok orra elől.

A nőknél Lakatos és Lutter könnyedén jutottak a döntőbe a Háfra-testvérekkel szemben – mióta 2014-ben összeálltak, egyetlen hazai verseny volt, ahol nem jutottak el a fináléig –, Szabó Dorottya és Tóth Eszter viszont alaposan megizzadt a 2013-ban bajnok Kiss-testvérek, Regina és Viktória ellen. Mi több, a döntő szettben Kisséknek 14:11-nél három meccslabdája is volt, ám végül így is előbbiek harcolták ki a finálét.

Kissék aztán a bronzzal vigasztalódtak, míg a döntőben parádés labdameneteket is láthattunk: Szabó és Tóth másfél szetten keresztül tartotta a lépést a címvédővel, de az utóbbi időben külföldi versenyeken is pallérozódott címvédők a végén rend szerint felül tudtak kerekedni, így sorozatban negyedszer is megnyerték az aranyérmet, amire a magyar strandröplabdázás történetében még nem volt példa.

A férfiaknál Bagics és Nacsa szintén két, de egészen szoros játszmában győzték le Takács Geriéket, s így előbbi ötödik (elsőként a férfiak között – hasonló teljesítményre csak Nyári Virág volt képes a nőknél), utóbbi második bajnoki címét ünnepelte a Lupa Beachre kilátogató szép számú közönség előtt.

Eredmények:

Férfiak

döntő:
Bagics Balázs, Nacsa Gábor (Pénzügyőr, Strandsport SE) – Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr) 2-0 (18, 17)

a 3. helyért:
Jánossy Bálint, Vocskó Máté (Gödöllői RC) – Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) 2-1 (-12, 16, 12)

Nők

döntő:
Lakatos Enikő, Lutter Eszter (Gödöllői RC) – Szabó Dorottya, Tóth Eszter (Gödöllői RC) 2-0 (17, 14)

a 3. helyért:
Kiss Regina, Kiss Viktória (Gödöllői RC) – Bohárné Háfra Orsolya, Háfra Dominika (Gödöllői RC, Kaposvár) 2-0 (17, 12)

fotó: hunvolley.hu

Vélemény, hozzászólás?