Történelmi német-siker a Konföderációs Kupán

 

Stindl gólja döntött a Konföderációs Kupán.

A német labdarúgó-válogatott története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát, miután a fináléban Stindl góljával 1-0-ra legyőzték Chilét.

A találkozó elején a dél-amerikai együttes volt fölényben, Ter Stegennek többször kellett védenie. A futball örök igazsága, ezúttal is bebizonyosodott. A sok kimaradt helyzet után, Medel óriási hibája követően Werner passzából Stindl az üres kapuba gurított.

A vezető német gól után Joachim Löw együttese átvette a játék irányítását, sőt növelhették volna az előnyüket, de nem változott az eredmény.

A második játékrészben a dél-amerikaiak mindent megtettek, hogy egyenlítsenek, de semmi nem jött össze. Ezzel a sikerrel a németek történelmet írtak, ugyanis első alkalommal nyerték meg a Konföderációs Kupát.

A jövő évi világbajnokság főpróbáját négy városban rendezték.

Konföderációs Kupa, döntő:
Németország-Chile 1-0 (1-0)
Szentpétervár, 57 268 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerző: Stindl (20.)
sárga lap: Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (92.), illetve Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (91.)

Németország: Ter Stegen – Mustafi, Rüdiger, Ginter – Kimmich, Rudy, Goretzka (Süle, 92.), Hector – Stindl, Draxler – Werner (Can, 79.)

Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Beausejour – Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Valencia, 53.), Vidal – P. Hernandez – Vargas (Puch, 81.), Sanchez

gólszerző: Stindl (20.)
sárga lap: Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (92.), illetve Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (91.)

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?