Történelmi siker: elődöntőbe jutott a Hajós-Stréli páros az ifjúsági olimpián!

Bravúros teljesítménnyel négy közé jutott a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapáros a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben két játszmában legyőzte kubai ellenfelét.

Életük meccse, parádés játék, történelmi eredmény: legyinthetnénk, hogy micsoda elcsépelt kifejezések ezek, de aki látta Hajós Artúr és Stréli Bence mérkőzését az Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, az egyszerűen nem vitatkozhat velük – derült ki a hátfői közleményből. A felnőttek között magyar bajnok párostól már az is nagyszerű eredménynek számított, hogy nyolc közé jutott a korosztályos ötkarikás játékokon, a duó edzője, Buday Balázs előzetesen ezt álomnak nevezte. A thaiföldi rivális elleni nyolcaddöntős sikert követően Hajós Artúr jelezte, innentől örömjáték következik, míg Stréli Bence arról beszélt, négy közé akar kerülni.

Magyar röplabdás négy között az olimpián – bármilyen szakág bármilyen korosztályában hatalmas szó ez, a fiatalok pedig megvalósították az álmot. Szettveszteség nélkül (!) győzték le a nyolcaddöntőben a korosztályos világ- és Európa-bajnok orosz egységet a 16 között nagy csatában búcsúztató Miguel Angel Ayon Picayo, Jorge Luis Alayo Moliner párost. És milyen finom megoldásokkal… A meccs hajrájában különösen Hajós volt elemében, egyszer a hálón megpattanó, ásszá minősülő szervának köszönhetően szerzett pontot, majd meccslabdához úgy jutott a magyar egység, hogy Hajós feladásnak induló mozdulatból, második érintésre maga mögé pöttyintette át a labdát az ellenfél térfelére. A vagányság, a csibészség kifizetődött, a meccslabdát is ő váltotta pont, majd már egymás nyakába borulhattak a srácok: a 2:0-s (14, 18) sikernek köszönhetően elődöntőbe jutottak az ifjúsági olimpián.

Egyszerűen fantasztikus volt. Nagyon jól játszottunk, a mi játékunkat tudtuk játszani. Felépítettünk egy stratégiát, és az egész meccsen végigvittük, egyszerűen nem tudtak ellenszert találni rá” – értékelt érthetően feldobottan Stréli, akitől Hajós vette át a szót. –„Szuper mérkőzés volt. Annyira jó, hogy ennyi ember előtt tudtunk játszani, csomóan szurkoltak nekünk, sikerült a közönséget is bevonni a játékba. Nagyon jól éreztük magunkat. Nincs megállás.
A páros kedden, magyar idő szerint elvileg délután 4-től (ki tudja, változik-e addig a program) az európai kvalifikációt megnyerő svéd Jonatan Hellvig, David Ahman duóval küzd meg a fináléba jutásért. Buday Balázs elmondta ellenfelükről, hogy a korosztályos világbajnokságon azért nem indultak, hogy ne égessék ki magukat az idényben. „Nagyon technikásak, gyorsak és változatos a támadójátékuk” – tette hozzá a tréner.
De tudjuk már: a Hajós, Stréli párosnak nincs lehetetlen…